•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

BBQ Bacon Bourbon Meatballs

Bereidingswijze

BBQ + Bacon + Bourbon + Ground Beef + BBQ Saus = BBQ Bacon Bourbon Meatballs. Niet te doen lekker. Ik bedoel, met whiskey geïnjecteerde gehaktballen omwikkeld met bacon en ingesmeerd met BBQ Saus. What's not to like? Naar het recept van de enige echte BBQ Junkie!

Voorbereiding gehaktballen

Let op: bij de ingrediënten zie je 500 gram gehakt. Dat is krap genomen. Hou je dus van royale ballen, doe je er verstandig aan om 600 of zelfs 700 gram te gebruiken. Wij hadden een BBQ vol, vandaar wat kleinere ballen. Doe het gehakt in een kom en voeg daar het ei, de peterselie en zwarte peper (mag royaal!) aan toe. Meng goed door elkaar en draai er 8 gehaktballen van. Rol ze nu door de BBQ run en pak ze in met 2 plakken gerookte bacon per gehaktbal (maak eventueel vast met een prikker). Ze de gehaktballen koud weg. 

Roken van gehaktballen

Steek ondertussen de BBQ aan en breng 'm op een temperatuur van ongeveer 120 graden (indirecte hitte). Als de juiste temperatuur is bereikt voeg je het rookhout toe aan de brandende kolen. Plaats nu de gehaktballen op het BBQ rooster en sluit de BBQ af met het deksel. Rook de gehaktballen nu een minuut of 20.

Injecteren en marineren van gehaktballenInjecteren van gehaktballen

Vul nu de marinade injector met de whiskey en injecteer de gehaktballen hiermee. Sluit het deksel van de BBQ opnieuw en gaar de gehaktballen nog eens 20 minuten, waarna je ze rondom bestrijkt met BBQ saus. Laat weer 10 minuten garen en bestrijk de gehaktballen opnieuw. Als de gehaktballen er in totaal een uur op hebben gelegen zijn ze gaar en kunnen ze meteen worden geserveerd.

ENJOY!

Recepten