•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Bacon donuts met chili jam

Bereidingswijze

Naar recept van Jeremy!
 
Dit receptuur is ontstaan uit pure verveling. Ik kwam thuis na werken en ik voelde de creative juices door mijn lichaam vloeien. Mijn vrouw was niet thuis, tijd om ongein uit te halen…
 
Ik had in de koelkast nog wat van mijn homemade bacon liggen. Receptuur is ook hiervan terug te vinden op de site. Ik zag bacon, hmmm lekker. Zout, krokant…. Maar ik zag ook donuts. Zacht, zoet … waar had ik trek in?
 
Plotseling bedacht ik me eigen “why not both?”. En zie hier het resultaat: Bonuts! Upgespiced met een homemade chili jam. Aanrader hoor!

Bereidingswijze Bacon donuts

Steek de BBQ of smoker aan en probeer een temperatuur te behouden van 130C. Snijd jouw homemade bacon in dunne plakken (Oké vooruit, je mag ook gewoon bacon kopen). Wikkel de bacon om de donut heen. Zelf heb ik twee flinke plakken gedaan, maar voel je vrij om te experimenteren met de hoeveelheid bacon jij lekker vindt. Plaats de Bonuts op de BBQ of smoker. Zorg dat er geen directe hitte is, anders blijft er weinig over van jouw Frankenstein creatie. De Bonuts zullen na ongeveer 1,5 uur perfect zijn. Licht smokey en krokante bacon. Warmt zijn ze het lekkerst, en gereserveerd met vanille ijs is absoluut geen straf kan ik je vertellen!

Ik heb zelf er voor gekozen om een beetje spice toe te voegen en ce Bonuts te lakken met wat homemade Chili jam.

Bereidingswijze chili jam

Maal de Chili pepers, knoflook en geroosterde pepers in een blender tot een fijne puree is ontstaan. Lepel het mengsel in een steelpan en breng aan de kook samen met de azijn en suiker. Roer af en toe voorzichtig en laat dit zo'n 25 min door pruttelen of totdat de mengsel is gereduceerd tot de helft. Laat afkoelen en bewaar in een weckpot.
 
Zo damn easy, en ook verrassend lekker bij oude kaas trouwens.

Serveer bij de bonut en je hebt een verrassend eenvoudige, maar mega originele snack. Weer 'es iets anders dan een punt appeltaart ;-)

ENJOY!
Recepten