Productinformatie
Malse filetlapjes van LIVAR, het Limburgs Kloostervarken.
Wat zijn filetlapjes?
Filetlapjes worden gesneden van een hele varkenfilet, afkomstig van de uitgebeende rug van het varken. Het is mager vlees met een randje vet aan de buitenkant. Filetlapjes zijn dus eigenlijk vergelijkbaar met een karbonade zonder bot. Filetlapjes leent zich goed voor marinades of kruidenmengsels, want het vlees is van zichzelf vrij neutraal van smaak. Een lekker stukje vlees, fijn van draad, niet te vet en - mits licht rosé - toch lekker sappig! Zéker als het vlees van LIVAR komt!
Filetlapjes LIVAR - Limburgs Kloostervarken
Deze filetlapjes komen van LIVAR, het fameuze Limburgs Kloostervarken, de absolute top als het gaat om varkensvlees. Als official dealer van LIVAR zijn wij natuurlijk supertrots op ons product. Vanwege de smaak, maar zeker ook vanwege de herkomst. Die twee zaken zijn overigens nauw met elkaar verbonden. Livar kenmerkt zich door smaak als beloning voor goede zorg en heeft als enige varkensvleesconcept 3* beter leven toegekend gekregen van de Dierenbescherming. Livar varkensvlees is dan ook een klasse apart. Het is doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees mals en sappig blijft. Filetlapjes van LIVAR zijn dus nog weer nét even wat sappiger en smaakvoller dan 'normale' filetlapjes.
Voedingswaarde rauw varkensfiletlapje per 100 gram
Energie (kJ) | 540 | Koolhydraten (milligram) | 0 |
Energie (kcal) | 128 | Vitamine B1 (milligram) | 0,78 |
Eiwit (gram) | 23,3 | Vitamine B6 (milligram) | 0,6 |
Vet (gram) | 3,9 | Vitamine B12 (microgram) | 0,29 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 1,5 | Vitamine D (microgram) | 0,1 |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 1,7 | IJzer (milligram) | 0,4 |
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 0,3 | Zink (milligram) | 1,55 |
Transvetzuren (gram) | 0 | Natrium (milligram) | 51 |
Cholesterol (milligram) | 36,6 |
Bereidingswijze
Hoe bereid je filetlapjes?
Easy! Kruid je filetlapjes naar smaak, of smeer er een goede marinade op. Vervolgens bak je in een ruime hoeveelheid boter ongeveer 5 tot 7 minuutjes om en om.
Eetsmakelijk!
Ingredienten
Butcher's Notes
Filetlapjes zijn neutraal van smaak en ik vind ze dan ook nét even wat lekkerder als ze van een varkensras als LIVAR komen. Lekker juicy!