•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Buik spareribs Iberico (royale vetbedekking)

Gechikt om stoofgerechten mee te maken of te grillen. De ribben zijn royaal bedekt met vet waardoor er minder mager vlees op en tussen zit. Buik spareribs van het Spaanse Iberico varken. 

Lees meer
Dit product is momenteel niet op voorraad.
 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Gechikt om stoofgerechten mee te maken of te grillen. De ribben zijn royaal bedekt met vet waardoor er minder mager vlees op en tussen zit. Buik spareribs van het Spaanse Iberico varken. 


  Wat zijn buik spareribs

  Baby back ribs, noemen de Amerikanen de spareribs zoals wij ze gewend zijn. 'Baby' spareribs afkomstig uit de rug dus. Buik spareribs zijn groter en meer bevet, zoals het de Amerikanen betaamt,  en daarom ultiem BBQ vlees. Kijk naar de foto, de kleur, de mooie dooradering, de vette structuur maar alleen de bevleesdheid is iets minder waardoor het uitermate geschiks is om lekkere stoofgerechten te maken. De nootachtige smaak kun je niet vastleggen op een foto, maar die kun je er ongetwijfel bij bedenken. Buik spareribs van het Iberico varken moet eigenlijk elke BBQ liefhebber eens hebben geproefd. 

  Iberico buik spareribs

  Deze buik spareribs komen dus van het fameuze Spaanse Iberico varken, afkomstig uit het zuidwesten van Spanje. Iberico is één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Die smaak dankt het dier aan zijn omgeving. Het Iberico varken is donkerbruin met zwarte hoeven en stamt af van het everzwijn. De varkens zijn klein van stuk, maar des te volumueuzer. Een volwassen Iberico varken weegt al gauw zo'n 160 tot 180 kilo! De dieren voeden zichzelf met gras, knollen, kruiden en soms zelfs olijven. Het echte werk begint echter in de herfst, wanneer de eikels (bellota's) van de oude eikenbomen vallen. Een Iberico varken eet namelijk maar zo zo'n 10 kilo eikels per dag (!). Dat geeft het dier een nootachtige smaak en een mooie vet dooradering. Vet is de smaakdrager van vlees en het Iberico varken illustreert dit als geen ander. Het is vergelijkbaar met Wagyu vlees van de beroemde Japanse koeien. Iberico buik spareribs zijn dan ook niet alleen een lust voor het oog, maar ook een absolute smaaksensatie! 


  Ingredienten

  100% varkensvlees

  Butcher's Notes

  Dikbevleesde buik spareribs van het vette en übersmaakvolle Iberico varken. As good as it gets in BBQ land! Je kunt ze natuurlijk marineren, maar éigenlijk is het haast zonde van de kruidige smaak van Iberico. Peper en zout volstaat zeer zeker ook!


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan