Rib eye roast Black Angus Premium Grassfed ARG
Rib eye roast van het grasgevoerde black angus rund uit Argentinie.
Productinformatie
Rib eye roast van het grasgevoerde black angus rund uit Argentinie.
RIB EYE ROAST BLACK ANGUS PREMIUM GRASSFED ARGENTINIË
De rib eye roast van Argentijns Black Angus is een mooi stuk vlees dat je langzaam gaart en daarna in plakken serveert. Het komt uit het ribgedeelte van het rund en heeft een mooie vetstructuur die tijdens het bereiden z’n werk doet. Deze roast is afkomstig van 100% grasgevoerde runderen, wat zorgt voor een pure smaak en stevige structuur. Ideaal voor wie houdt van eerlijk vlees met karakter.
WAT IS EEN RIB EYE ROAST?
Een rib eye roast is een hele ribeye aan één stuk, dus niet voorgesneden zoals bij steaks. Doordat je het vlees in zijn geheel bereidt, blijven de sappen goed behouden en droogt het niet uit. De vetdooradering smelt langzaam tijdens het garen, waardoor je een sappig stuk vlees overhoudt met een diepe rundsmaak. Je kunt deze roast bereiden in de oven of op lage temperatuur op de barbecue. Even laten rusten na het garen en dan in dikke plakken snijden. Geen ingewikkelde handelingen, gewoon goed vlees op de juiste manier klaargemaakt.
BLACK ANGUS PREMIUM GRASSFED ARGENTINIË
Dit vlees komt van Black Angus runderen uit Argentinië die hun hele leven grazen op uitgestrekte graslanden. Ze krijgen geen granen of kunstmatige voeding. Het resultaat is vlees met een stevige structuur en volle smaak. Argentijns rundvlees staat al jaren bekend om zijn kwaliteit, en dat is hier niet anders. Je proeft dat het dier de tijd heeft gehad om op natuurlijke wijze te groeien.
RIB EYE ROAST BLACK ANGUS ARGENTINIË ONLINE BESTELLEN?
Je bestelt deze rib eye roast eenvoudig bij The Butchery. Onze Meesterslagers snijden elk stuk met de hand en zorgen voor een goede verhouding tussen vet en vlees. Bestel je vóór 11.00 uur, dan wordt je bestelling dezelfde avond nog bezorgd in Nederland en België. Liever op een ander moment? Geen probleem, je kiest zelf wat het beste uitkomt. Het vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt geleverd, zodat het onderweg in perfecte staat blijft.
Bereidingswijze
Een entrecote-, lende- of ribeyerollade is een feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
Entrecote-, Lende- of ribeyerollade low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rare 52C
Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur
Reversed sear Entrecote-, Lende- of ribeyerollade (garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.
Bereiding lende-, entrecote of ribeyerollade Sous Vide
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor runderrollade
Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur
Ingredienten