•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Haaskarbonade LIVAR

Haaskarbonade LIVAR, oftewel Limburgs Kloostervarken. Varkensvlees op z'n best!

Lees meer
Pas Haaskarbonade LIVAR aan

* Verplichte velden

 • Persoonlijk advies
 • Grootste slagersassortiment
 • Kies zelf je afhaaldag
 • Quickfrozen en Vacuüm verpakt
 • Productinformatie

  Haaskarbonade LIVAR, oftewel Limburgs Kloostervarken. Varkensvlees op z'n best!


  Waar zit een haaskarbonade?

  Haaskarbonade Livar wordt gesneden van het laatste deel van de karbonadestreng, waar eigenlijk geen rib meer zit. Zijn naam dankt 'ie aan het stukje varkenshaas dat aan de karbo zit. In de karbonade zit een klein T-vormig stukje bot. Haaskarbonade is de magerste karbonadesoort. Het vlees is blank van kleur en heeft veel smaak, zéker deze haaskarbonade LIVAR!

  Haaskarbonade Livar

  Deze haaskarbonade Livar komt dus - jawel - van het Limburgs Kloostervarken, wat ons betreft de nummer 1 in Nederlands varkensvlees. Als official dealer van LIVAR zijn wij natuurlijk supertrots op ons product. Vanwege de smaak, maar zeker ook vanwege de herkomst. Die twee zaken zijn overigens nauw met elkaar verbonden. LIVAR heeft als enige varkensvleesconcept 3* beter leven toegekend gekregen van de Dierenbescherming en dat is natuurlijk niet voor niets. De oorsprong van bontgekleurde LIVAR varkens ligt op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt. Daar werden de dieren liefdevol verzorgd door monniken en konden ze in de kloostertuinen de hele dag wroeten en rollen in de modder. Bovendien kregen de dieren vergeteelde Limburgse granen voorgeschoteld. Vandaag de dag  scharrelen Livar varkens heus niet meer allemaal rond op Abdij Lilbosch, maar ze groeien wél allemaal op bij fijne scharrelboerderijen. De eisen aan dierenwelzijn zijn hetzelfde. Sterker nog: Livar werkt dagelijks aan het nóg diervriendelijker maken van haar boerderijen. Smaak als beloning voor goede zorg, is dan ook de slogan en daar is geen woord van gelogen. LIVAR kloostervarkens doen niet onder aan de beste scharrelvarkens in Spanje of Italie. Het vlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk. Proef het zelf maar! Het goede leven proef je.

  Ambachtelijk en authentiek vlees

  Livar varkensvlees is een klasse apart. Het is doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies waardoor het vlees mals en sappig blijft. Met haaskarbonade Livar zit je dus zeker goed! 

  Voedingswaarde van rauwe haaskarbonade LIVAR per 100 gram

  Energie (kJ)
  653
  Koolhydraten (milligram)
  0
  Energie (kcal)
  156
  Vitamine B1 (milligram)
  0,71
  Eiwit (gram)
  23,2
  Vitamine B6 (milligram)
  0,56
  Vet (gram)
  7
  Vitamine B12 (microgram)
  0,28
  Verzadigde vetzuren (gram)
  2,8
  Vitamine D (microgram)
  0,1
  Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram)
  2,9
  IJzer (milligram)
  0,5
  Meervoudig onveerzadigde vetzuren (gram)
  0,7
  Zink (milligram)
  1,61
  Transvetzuren (gram)
  0
  Natrium (milligram)
  51
  Cholesterol (milligram)
  38,5

  Bereidingswijze

  Breng je haaskarbonade Livar eerst op smaak met kruiden. Peper en zout volstaat, maar je kan de karbo ook kruiden met karbonadekruiden of andere varkensvleesmixen. Kies wat je zelf lekker vindt! Voor een mooi gebakken haaskarbonade schroei je het vlees eerst kort aan beide kanten dicht. Zet vervolgens het vuur lager en bak om en om in ongeveer 11 tot 14 minuten -afhankelijk van de dikte van je haaskarbonade- tot een kerntermperatuur van 64 graden.  

  Ohja, op de BBQ doet de haaskarbonade van het Limburgs kloostervarken het trouwens ook goed, hou er overigens wel rekening mee dat je de karbonade dan iets langer moet bakken, namelijk 12 tot 15 minuten.


  Ingredienten

  100% varkensvlees

  Butcher's Notes

  Karbo is misschien wel één van de meest gegeten stukjes vlees in Nederland en eerlijk = eerlijk: een haaskarbonade op zijn tijd is toch ook gewoon heerlijk? Zéker van Livar!! Een fantastisch product om mee te werken. 


  Wat vind je van dit product?
  Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak een account aan
  Anderen bekeken ook