Low&slow BBQ’en neemt de laatste jaren enorm toe in populariteit, en dat is natuurlijk niet voor niets. Heb je wel eens homemade ribs van de BBQ gehad? Heaven! Begrijp ons niet verkeerd, we zijn ook nog steeds gek op spiesen, burgers en braadworsten van de grill voor de snelle BBQ sessie, maar als je toch een keer tijd over hebt in het weekend, dan is een low en slow sessie écht een aanrader..

Met onderstaande acht sparerib recepten helpen we je graag op weg voor inspiratie. Geef er vooral je eigen schwung aan..

1. Spareribs op Oosterse wijze

Spareribs is misschien wel het ultieme BBQ gerecht voor liefhebbers van de low&slow bereiding. Duurt even, heb je wat. Dit recept van BBQ Junkie is dan ook nog 'es een 'makkie', want we gaan hierbij niet uit van de welbekende 3-2-1 methode, maar voor een hogere temperatuur en dus kortere bereidingstijd. Geloof ons maar, het resultaat is er niet minder om. Dit is hemels.

> Naar recept: Spareribs op Oosterse wijze

2. Spicy ribs met honey en butter glaze

Behoeft weinig toelichting, deze shiny ribs. Deze wil je maken! Een spicy recept van Jeremy met een honey & butter glaze finish. What's not to like? 

> Naar recept: Spicy ribs met honey en butter glaze

3. Honey jalapeno ribs

Spice up your life! Deze kleurrijke en pikante ribs zijn echt een must-try. Pikant of superpikant, de keuze is aan jou! De dungesneden plakjes jalapenopeper die on top gaan, mag je namelijk best weglaten als ’t je te heet wordt..

> Naar recept: Honey jalapeno ribs

4. Peanut butter & jelly ribs

Peanut Butter Jelly Ribs. Serieus? Oké, peanut butter komt bekend voor, maar wat in hemelsnaam is “jelly”? Klinkt misschien niet mega aantrekkelijk, maar dat valt dus alleszins mee, want jelly is namelijk gewoon jam. En deze smaakcombinatie is oprecht verrassend lekker!

> Naar recept: Peanut butter & jelly ribs

5. Hawaiian rum and pineapple baby back ribs

Hoort ananas op een pizza? Hell no! Maar op een rib is het echt een verwennerij. Deze tropische ribs moet je een keer geprobeerd hebben. Zéker wanneer de temperaturen weer oplopen. Echt een feestje, dit recept van Black Gold Smokehouse.

> Naar recept: Hawaiian rum and pineapple baby back ribs

6. Fried sticky Asian Ribs

Op zoek naar juicy en sticky ribs binnen die binnen anderhalf uur klaar zijn? Dan zit je met dit recept helemaal goed! Oke, je moet wel een beetje van experimenteren houden, want na een uur garen op de BBQ gooi je ze nog even twee minuutjes in de frituur.. Durf jij ’t aan?

> Naar recept: Fried sticky Asian ribs

7. Baby back ribs met blueberry BBQ saus

Gek op ‘sticky’ spareribs? Dan moet je echt een keer de spareribs met blueberry barbecuesaus gemaakt hebben. Langzaam gerookte ribs in combinatie met sweet en tangy bbq saus klinkt als heaven toch?

> Naar recept: Baby back ribs met blueberry BBQ saus

8. Deep fried babyback ribs met chimichurri

Zin in supersnelle ribs? Dan zit je met dit recept goed! Deze ribs hoeven na het kruiden alleen even in de frituur en vervolgens gehusseld te worden met een chimmichurri 'sausje' en klaar ben je. Aanrader!

> Naar recept: Deep fried babyback ribs met chimichurri

 

Kunnen kiezen uit bovenstaande acht recepten? Great! Bestel dan nu gelijk je ribs, zodat je dit weekend nog je ribs naar keuze kan klaarmaken..

Bestel spareribs