•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Sweet chili ribfingers

Bereidingswijze

Ibérico Rib Fingers, onmiskenbaar één van de BBQ hits van het moment. Logisch ook wel, want het zijn letterlijk smaakbommetjes waar je alle kanten mee op kunt. Low & Slow, Hot & Fast; kan allemaal... Ze zijn waanzinnig als snack of als lunch tussen een pita en met dit gerecht van @vurigekolen ga je sowieso weer indruk maken!

Bereiding sweet chili rib fingers

  • Bereid de BBQ voor op indirect 120 graden.
  • Zet de ribfingers in je favoriete rub (gebruik niet te veel).
  • Leg de ribfingers op de BBQ en voeg 2 blokjes appel- of kersenrookhout toe
  • Rook de ribfingers ongeveer een uurtje.
  • Haal de ribfingers van de BBQ en stook de BBQ nu lekker op.
  • Doe de rib fingers in een schaal , giet er flink wat sweet chilisaus overheen en roer door elkaar.
  • Grill de rib fingers nu zo'n 5-7 min af en blijf ondertussen draaien.
  • Doe ze terug in de schaal en doe er nog een keer wat chilisaus over.
  • Strooi er wat sesamzaadjes over en top af met in ringetjes gesneden lente-ui.
  • Serveer bijvoorbeeld met pitabroodjes en eventueel een sriracha mayo of sambal mayo

Easy Peasy en echt een BBQ Feestje.
ENJOY!

Recepten