Het is bijna kerst! Naast de kerstboom, gezelligheid met vrienden & familie en cadeaus is goed eten wel echt één van de belangrijkste aspecten van ’t kerstfeest. En dan ’t liefst écht lekker eten, maar wat zet je dit jaar op tafel met kerst?

Wat je dit jaar met kerst serveert, is natuurlijk helemaal aan jou. Dus wat voor type ben je? Sta je ’t liefst de hele dag in de keuken om een culinaire ervaring aan je gasten te serveren? Ben je een diehard BBQ’er die de Q aansteekt met de kerstdagen en daar ’t complete kerstdiner op bereidt? Of wil je tijdens de kerstdagen juist zo min mogelijk in de keuken zijn om bij je gasten te zijn..

 

Uitgebreid kerstdiner uit eigen keuken

Met een uitgebreid kerstdiner uit eigen keuken kan je natuurlijk alle kanten op. Klassiek kerstdiner? Wat dacht je van gevulde kalkoen, beef wellington, rollade of een kerstham?  

De gevulde kalkoen is natuurlijk dé klassieker van het kerstdiner. Je kan hem helemaal zelf vullen en kruiden, maar als je je juist wil concentreren op het voorgerecht, eventuele tussengerechten, de bijgerechten en ’t nagerecht dan kan je ook kiezen voor onze gevulde kalkoen. Onze slagers hebben van deze kalkoen het karkas al verwijderd en de kalkoen met liefde gevuld met kalfs- en varkensgehakt, walnoten en pistache en een geheim receptuur van kruiden.

Beef wellington: ossenhaas in bladerdeeg. In onze winkels is deze klassieker er eentje die ’t elk jaar populairder wordt.. Hoe je ‘m precies maakt? ’t Internet staat vol met recepten voor beef wellington, maar onze chef Ruben Meijboom heeft er een video over gemaakt om je stap voor stap door het kookproces heen te loodsen. Aanrader!

Ook de rollade blijft een echte klassieker voor het kerstdiner. Je kan er natuurlijk voor kiezen helemaal zelf een rollade te vullen en knopen, maar mocht je daar niet zo handig mee zijn, hebben onze slagers zich dit jaar weer flink uitgeleefd met ons rolladeassortiment met meer dan 10 verschillende soorten!

Op onze honey glazed x-mas ham zijn we stiekem best trots, met deze ham hebben we namelijk goud gewonnen tijdens een van de slager vakwedstrijden. Geef de jury eens ongelijk, de combi met ham, honing en bruine suiker is gewoon goud.. Omdat je ‘m zo in de oven schuift, heb je meer tijd over om een verbluffend voorgerecht, bijgerecht of/en nagerecht in elkaar te zetten!

Last but not least: steaks zijn altijd goed. Je kan ze serveren met een zelfgemaakte saus of met gewoon wat peper en zout. Op zoek naar een exclusieve steak? Kijk dan eens naar het Japans Kagoshima Wagyu A5 BMS12, The Real Deal rechtstreeks uit Japan! Tip: lekker om eens als voorgerecht met z’n allen te delen om te proeven..

 

Kerstdiner op de BBQ

Kerstdiner op de BBQ? Ja hoor, als echte BBQ’er doe je dat gewoon. Die goede sfeer van de BBQ die buiten staat te branden en de geur die daarbij vrijkomt..

Oke, maar wat maak je dan precies? Je kan gaan voor een dikke steak of roast van een van onze mooie rassen (met een zelfgemaakte saus erbij), maar eigenlijk kan je alles op de BBQ bereiden wat je normaal in de oven zou maken. Beef Wellington kan bijvoorbeeld prima op de BBQ bereid worden als je een BBQ met deksel hebt en over een pizzasteen beschikt. Of denk bijvoorbeeld aan onze X-mas ham of een mooie rollade. Deze hoofdgerechten lenen zich ook heel goed voor de BBQ..

 

Een zorgeloos kerstdiner

Zelfs als je ’t jezelf makkelijk wilt maken met kerst, zijn er meerdere fijne opties. Bereid je kerstdiner aan tafel (gezellig met de kinders!) en ga gourmetten of als dat niet helemaal je ding is kan je kiezen voor een minibuffet. Met ’t minibuffet hebben onze koks al het werk al gedaan, en hoef je het diner alleen nog maar af te bakken en op te warmen. Hoe? De pan leveren we er gewoon bij en ’t ‘recept’ is al uitgeschreven. Dus je weet precies wat je moet doen, en dat is niet zo veel!

Spreken deze opties je alsnog niet zo aan? Je kan natuurlijk ook kiezen voor de mooiste stukken vlees waar je zelf niet zoveel meer aan hoeft te doen. Onze gevulde kalkoen kan je bijvoorbeeld zo in de oven schuiven en je hebt er geen omkijken meer naar. Hetzelfde geldt overigens voor onze honey glazed partyham en eerlijk is eerlijk, beenham met honing en bruine suiker: what’s not to like? Ziet er ook nog eens superfeestelijk uit…

 

Inmiddels al een idee gekregen wat je graag op tafel wil zetten deze kerst, of juist nog helemaal niet? Kom gerust langs in 1 van onze winkels voor advies. Samen maken we er, ondanks corona, een fijn kerstfeest van!