•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Wagyu Burgers met truffelmayo, Emmentaler en gekarameliseerde ui

Bereidingswijze

Onze Wagyu burgers wel eens geprobeerd? Is een blend van Australisch en Japans Wagyu. Superzacht en mals. Vooral niet te ver doorbakken, want dan bak je dat heerlijke vet weg. Dat vet is immers de smaakdrager van het vlees. De burgers hebben weinig nodig, maar verandering van spijs doet eten, dus maakte BBQ Junkie Wagyu burgers met truffelmayonaise, Emmentaler en gekarameliseerde uien. Aanrader!

Bereiding Wagyu burgers met truffelmayo

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van 230 graden.

Zet ondertussen een koekenpan op laag vuur en doe hier de olijfolie in. Snijd de rode uien in dunne halve ringen en doe deze in de pan zodra de olie warm is. Bak de uien al roerend 5 minuutjes en breng dan op smaak met versgemalen zwarte peper en zeezout.

Bak de uien onder regelmatig roeren nog eens 5 minuten en voeg dan de basterdsuiker toe. Meng de suiker door de uien en bak al roerend nog 5 á 10 minuten, tot de uien naar wens gekarameliseerd zijn.

Is de BBQ op temperatuur? Bestrooi de Wagyu Burgers dan rondom met versgemalen zwarte peper en zeezout en snijd de hamburgerbroodjes open. Zet ook de plakken kaas, de gekarameliseerde uien, de blaadjes sla en de truffelmayonaise klaar.

Leg de Wagyu burgers nu op het directe deel van de BBQ en gril ze daar 2 minuten. Draai de burgers vervolgens om en beleg ze met de plakken Emmentaler kaas. Gril de burgers nu nog eens 2 minuten en verplaats ze vervolgens naar het indirecte deel van de BBQ, waar de kaas nog een beetje verder mag smelten.

Pak nu de hamburge broodjes en leg ze met de snijkanten naar beneden op de BBQ. Rooster de broodjes 30 seconden en haal ze weer van de BBQ. Haal de Wagyu burgers met kaas ook van de BBQ als de kaas mooi gesmolten is.

Neem vervolgens de onderste helften van de broodjes en bestrijk ze met de truffel mayonaise. Hierop gaan vervolgens de blaadjes sla, gevolgd door de burgers met emmentaler. Op de burgers gaat vervolgens een goede schep van de gekarameliseerde uien, waarna je de Wagyu burgers afmaakt met de bovenkanten van de broodjes. Serveer de burgers vervolgens direct. Eet smakelijk!

ENJOY!

Recepten