•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Tikka masala burger met Raita

Bereidingswijze

Ongetwijfeld heb je wel eens van Tikka Masala gehoord, dat wereldberoemde gerecht uit de inspirerende Indiase keuken. Onze slagers hebben daarom de Tikka Masala burger bedacht en @bbqjunkieNL is met deze burger aan de slag gegaan. Met als resultaat deze fijne broodjes Tikka Masala burger met Raita. 

BBQ & ingrediënten voorbereiden

Steek de BBQ aan en zorg voor 2 zones: directe hitte & indirecte hitte. Ga voor een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Pel de uien en snijd ze in ringen van ongeveer een halve centimeter dik. Maak de komkommer schoon, snijd doormidden over de lengte, verwijder het vruchtvlees en snijd de komkommer in kleine blokjes. Haal het velletje van de knoflookteen en pers 'm met de knoflookteen of snijd heel fijn.

Eenvoudige Raita

Meng voor een simpele Raita de Griekse yoghurt, komkommer en knoflook door elkaar in een kom. Voeg vervolgens nog wat versgemalen zwarte peper toe. 

Topping in skillet

Heeft de BBQ de 200 graden aangetikt? Plaats dan de skillet op het directe deel van de BBQ en giet er twee eetlepels olijfolie in. Zodra de olie warm is, kunnen de uienringen in de skillet. Bak ze glazig en zacht en voeg dan de kerrie madras kruiden toe. Bak vervolgens de uienringen tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Verplaats ten slotte de skillet naar het indirecte deel en hou de gekarameliseerde uienringen daar warm.

Burgers bakken

Nu is het tijd om de burgers te bakken. Leg de burgers op de directe zone van de BBQ en grill ze ongeveer 4 minuten per kant. Terwijl je bezig bent met het bakken van de burgers, kan je alvast de broodjes opensnijden, zodat je ze kort kunt roosteren op de BBQ als de burgers bijna klaar zijn. Zodra de burgers klaar zijn kunnen de burgers, broodjes & skillet van de BBQ. 

Burger bouwen

Pak de onderste helften van de hamburgerbroodjes en schep hier wat Raita op. Vervolgens leg je de burgers erop, gevolgd door een lepel mango chutney (even beetje uitsmeren), de uienringen en ten slotte de bovenkanten van de broodjes. Dien de broodjes direct op.

ENJOY!

Recepten