•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Krokante polentafriet met truffelmayonaise

Bereidingswijze

Een klassieker uit de (Noord)Italiaanse keuken in een moderner jasje: krokante polentafriet met dragonmayonaise. Vroeger werd het gemaakt van verschillende graansoorten, maar nadat vanuit Zuid-Amerika mais in Italië was geïntroduceerd kwam daar griesmeel van mais voor in de plaats.

Hoe maak je zelf Polenta?

Breng in een pan met een zware bodem 1,5 liter bouillon aan de kook en voeg het scheutje olijfolie toe op het moment dat het water kookt. Draai het vuur laag en roer met een garde de polenta er beetje bij beetje doorheen. Blijf de eerstvolgende minuten voortdurend in de polenta roeren zodat er geen klontvorming ontstaat.

Laat de polenta circa 40 minuten op laag vuur pruttelen. Roer zeer regelmatig en steeds in dezelfde richting. De polenta is klaar als de massa van de zijkanten van de pan loslaat. Giet de polenta in een ovenschaal en laat deze afkoelen. Zodra de polenta is afgekoeld is hij stijf geworden en kunt je hem snijden aan repen van +- 2 bij 2cm.

Meng de mayonaise en truffeltapenade. Rits de rozemarijnblaadjes van de takjes af en hak ze heel fijn.

Frituur de repen polenta zoals je friet zou frituren op 180 graden. Laat vervolgens uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze met de Parmezaanse kaas en rozemarijn.

Serveer samen met de truffeltapenade en niet onbelangrijk: een heerlijke burger!

Recepten
Producten voor dit recept