Bereidingswijze
De Old Amsterdam Burgers met mosterdzaadjes zijn met recht hardlopers te noemen in ons burgerassortiment. Helemaal niet gek als je ze al een keer gehad hebt.. De combinatie Old Amsterdam, mosterdzaadjes én Black Angus burger is een gouden combi.
Dit recept met baconjam van Robert van Dijk [@vurigekolen] is zeker de moeite waard. De baconjam alleen al. Aanrader!
Bereiding baconjam
We maken de baconjam vast klaar voordat we met de burgers aan de slag gaan. Is namelijk een baksessie op zich ;-)
- Snijd de speklappen in hele kleine blokjes, snijd de ui in ringen en pers de knoflook
- Bak nu de spekblokjes in eigen vet tot ze krokant beginnen te worden
- Voeg de ui en knoflook toe en bak 3 minuten mee
- Doe de basterdsuieker erbij en laat zacht worden
- Voeg als laatst de balsamicoazijn en chilivlokken toe en laat zachtjes inkoken tot het geheel stroperig begint ter worden
- Zet de jam nu apart en dek eventueel af met alufolie als je deze warm wilt houden. Koud serveren kan namelijk ook
Bereiding Old Amsterdam Burgers
- Snijd de buns doormidden en grill kort aan beide kanten.
- Grill de hamburgers zo'n 4 tot 6 minuten boven direct vuur. Als je grillkaas hebt, grill je deze mee, maar je kunt er ook een plakje oude kaas opleggen.
- Sluit het deksel zodat de kaas smelt.
- Bedek de onderkant van de bun met sla, de burger. baconjam, tomaat en ui
- Maak af met de No Rubbish Pink Revenge saus [lekker en het oog wil ook wat]
- Bovenkant van het broodje erop en klaar ben je. Direct serveren. Easy as that
ENJOY!
PS geen fan van Old Amsterdam? Wij hebben tig smaken burgers, allemaal uit eigen slagerij, dus leef je uit!