• 0522 24 66 19  (Meppel)
    • Vlees met fijne herkomst
    • Eigen worstmakerij
    • Vakmanschap door eigen slagers

Meloen met rauwe ham

Bereidingswijze

Ontdek een perfecte combinatie van zoet en zout in dit eenvoudige recept voor meloen met rauwe ham. Sappige stukjes rijpe meloen worden omhuld door dunne, smaakvolle plakjes rauwe ham, waardoor een verfrissend en heerlijk hapje ontstaat. Proef de harmonie tussen de zoetheid van de meloen en de zoute smaak van de ham, met een vleugje verse basilicum en zwarte peper. Ideaal als voorgerecht, snack of onderdeel van een smakelijke tapasplank. 

Bereiding meloen met ham:

  1. Snijd de rijpe meloen in parten, haal de schil eraf en ontdoe de meloen van z'n pitjes.
  2. Schep bolletjes met een bollenknijper van de meloen of snijd de meloen aan stukjes en besprenkel de meloen met meloensap.
  3. Je kunt de meloen nu omwikkelen met rauwe ham. Je kunt ook een plakje ham op de meloen draperen en hier een stokje door prikken. 
  4. Leg de meloen met de rauwe ham op een serveerschaal, breng op smaak met een snufje zwarte peper en garneer af met basilicum blaadjes.
  5. Serveer direct of bewaar enkele dagen afgedekt in de koelkast.

Enjoy!

Recepten