Bereidingswijze
Spareribs uit de frituur? Yes we can! Ideaal als je zin hebt in supersnelle ribs. Deze ribs hoeven na het kruiden alleen even in de frituur en vervolgens gehusseld te worden met een chimmichurri 'sausje' en klaar ben je. Dikke aanrader als je niet zoveel tijd hebt, maar nog wel verse spareribs in de koelkast hebt liggen..
Bereidingswijze:
- Haal de ribs uit de koelkast en snij deze in individuele ribs.
- Pak een schaal en doe hier de bloem in. Voeg hier wat bbq rub aan toe voor extra smaak.
- Bloem de ribs aan beide kanten en plaats in een frituur op 180C
- Gaar deze tot dat ze goudbruin zijn van kleur.
- Snij de kruiden, ui, knoflook, en peper allemaal fijn en voeg hier de limoensap, Rode wijn azijn aan toe.
- Meng al roerend de olijf olie hier doorheen en voeg als laatst toe nog wat zout en peper.
- Hussel de hete ribs die vers uit de figuur komen door de chimmichurri heen in een aparte kom.
- Serve them while they’re hot, echt om je vingers bij af te likken.