•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Broodje Wagyu Raclette Burger

Bereidingswijze

Wie aan Zwitserland denkt, denkt aan raclette. Zéker de wintersporters onder ons. Gourmetten met Zwiterse kaas, what's not to like? Maar wist je dat raclette ook een gerecht is? Met aardappelen, vlees en gesmolten kaas. Die aardappelen laten wij dus even weg, want wij gaan voor een burger variant. Een burger is immers áltijd goed. En om dat wintersport tintje eraan te geven, gaat BBQ Junkie all the way met augurken, zilveruitjes, kappertjes en mosterd. Let's go!

BBQ Junkie gebruikte Wagyu burgers voor dit recept, maar je kunt natuurlijk helemaal naar smaak je burger kiezen!

Voorbereiding raclette burgers

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor een combinatie van directe en indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 160 graden.

Neem, terwijl de BBQ warm wordt, een kommetje en meng hierin de mayonaise, grove mosterd, Franse mosterd en honing door elkaar.

Snijd de augurken in plakjes en zet de kappertjes en zilveruitjes vast klaar. Pak ook de raclette kaas er vast bij. Snijd tot slot de hamburgerbroodjes alvast open.

Burgers op de BBQ

Haal de burgers op tijd uit de koeling en bestrooi ze rondom met versgemalen zwarte peper en wat grof zeezout.

Is de BBQ op temperatuur? Leg de  burgers dan op het directe deel van de BBQ en gril ze daar 4 minuutjes.

Keer de burgers na 4 minuten om en beleg iedere burger met 2 plakken raclette kaas. Sluit de BBQ met deksel en gril de burgers nog eens 4 minuten.

Verplaats de burgers hierna naar het indirecte deel van de BBQ en rooster vervolgens de hamburger broodjes even op de BBQ, tot ze een mooi kleurtje hebben.

Neem nu de onderkanten van de broodjes en bestrijk ze met ongeveer twee derde van de saus. Hierop gaat vervolgens wat veldsla, gevolgd door wat kappertjes, zilveruitjes en plakken augurk.

Haal nu de burgers van de BBQ en leg ze op de belegde broodjes. Bestrijk de gesneden kant van de bovenkanten van de broodjes met de rest van de mosterd mayonaise en maak er de burgers mee af. 

Echt, dit ga je lekker vinden!

ENJOY!
Bekijk Burger assortiment >>

Bekijk meer recepten