•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Biefstuk spiesen met avocado salsa (BBQ Junkie)

Bereidingswijze

Biefstuk. Spiesen. Avocado. What's not to like? Avocado is wat ons betreft altijd een goed idee. Fris, gezond en superlekker! En spiesen op de BBQ, dat spreekt natuurlijk voor zich. Wij maakten 'm met diamanthaas van Black Angus USA, ook wel bekend als Jodenhaas. Mooi mals vlees dat zich goed leent voor een biefstuk spies. Topgerechtje naar recept van BBQ Junkie!

Voorbereiding BBQ 

Haal de diamanthaas uit de koeling en laat op kamertemperatuur komen. Steek ondertussen de BBQ aan en ga voor een temperatuur van ongeveer 200 graden (directe hitte). Snijd nu de diamanthaas - ook wel jodenhaas of petit tender genoemd - in blokjes van ongeveer 2 cm. Snijd nu de rode ui in vieren en pel de laagjes van elkaar. Bewaar de grootste stukken om tussen de diamanthaas aan de spiesen te rijgen. 

Bereiding avocado salsa

Prak de avocado's (zonder pit en schil) in een kom en voeg daar het sap van de limoen aan toe. Roer tot een gladde massa en maak op smaak met wat peper en zout. 

Hak de koriander grof en zet apart. 

Bereiding biefstuk kebab

Rijg de gesneden diamanthaas om en om met de rode ui op de spiesen. Bestrooi met grof zeezout en wat versgemalen zwarte peper en leg ze op de BBQ. Gril de spiesen nu 4 minuten aan elke kant op de BBQ met het deksel dicht. Laat daarna nog 5 minuten rusten en serveer meteen met de avocado salsa. Garneer af met de koriander en klaar ben je. 

EasyPeasy en superlekker. ENJOY!

Wat is diamanthaas precies?

Voor degenen die geen idee hebben. Diamanthaas is vlees uit de schouder van het rund, een deel dat minder werk gehad dan bijvoorbeeld Bavette. Dat maakt diamanthaas malser, maar ook wat minder sterk van smaak. Waarom Jodenhaas? Omdat Orthodoxe joden geen vlees van de achterkant mogen eten. Weer anderen kennen het vlees als petit tender. Wat maar weer aangeeft dat dit een mooi mals stukje vlees is, ideaal vlees om aan een spies te rijgen. 

Recepten
Producten voor dit recept