Alles voor je Kerstdiner!
Kan jij ook niet wachten tot ’t zover is? De tijd van kerstbomen, knusse lichtjes en lekker eten komt er weer aan! Laten wij nou net gespecialiseerd zijn in lekker eten. Ook met de feestdagen dus!
Weet je al precies wat je wilt gaan eten tijdens de feestdagen, of heb je nog helemaal geen idee? Laat je inspireren op deze pagina. Liever persoonlijk advies? Kom dan vooral gezellig langs in onze winkel. We helpen je met liefde aan een kerstdiner om niet te vergeten.
Ons gehele assortiment met de feestdagen staat inmiddels online en kan je dus gemakkelijk online bestellen vanuit je 'luie' stoel. Ideaal toch? Hoef je je bestelling alleen nog maar 24 december bij ons af te halen. Lees onder 'praktische informatie kerstbestellingen 2024' waar en wanneer je precies je kerstbestelling af kunt halen.
Alvast hele fijne feestdagen gewenst en tot snel!
Team Lantinga
Praktische informatie Kerstbestellingen 2024
Dit jaar vallen de kerstdagen op woensdag & donderdag en valt de afhaaldag op dinsdag 24 december. We maken alle producten supervers en is dus zeker nog houdbaar tot na tweede kerstdag!
Locatie: Pick-up point Kerst
Badweg 4 (voormalig industrieweg 11a), Meppel
Afhaaltijd:
Dinsdag 24 december tussen 08:00 en 17:00
Dit jaar is bestellen mogelijk tot en met 19 december.
Traditionele Kerstgerechten
Kalkoen
Kalkoen, met feestdagen is deze showstopper op menig tafel te vinden. Helemaal niet gek als je bedenkt dat écht iedereen een fantastische gevulde kalkoen op tafel kan zetten.
Beef Wellington
Beef Wellington, ossenhaas in bladerdeeg met parmaham en paddenstoelen, is een klassieker die inmiddels niet meer weg te denken is van de kersttafel! Maak 'm zelf of bak een kant&klare af!
Rollades
Wist je dat we de mooiste rollades in ons assortiment hebben? Van malse procureurrollade (dé hardloper) tot de mooiste runderrollades. Uiteraard met de hand geknoopt!
Christmas ham
Een X-mas ham is op en top kerstdiner materiaal. We hebben 'm alvast voor je low&slow voorgegaard, zodat je hem alleen nog maar even hoeft af te bakken. Aanrader!
Receptvideo Rollade Braden
Een rollade op tafel zetten deze kerst? Onze Chef Ruben Meijboom is de keuken ingedoken om een duidelijke receptvideo op te nemen. Zo zet iedereen een fantastische procureurrollade op tafel!
Wat is procureur?
De procureur wordt gesneden uit de nek van het varken en is eigenlijk een superveelzijdig stukje varkensvlees. Je kunt het gebruiken om pulled pork of porksteaks van te maken, maar is ook hét perfecte vlees voor een malse rollade.. De kans dat de rollade droog wordt, is bij de procureurrollade dan ook heel klein. In onze slagerij wordt de procureur alvast gekruid als we er een rollade van maken en knopen we de procureurrollade met de hand. Zo kan hij thuis direct de pan in!
Complete kerstmenu's
Mini buffetten
Helemaal ontzorgd worden met de feestdagen? Dan is een mini buffet ideaal! Je hoeft het eten alleen nog maar op te warmen, onze koks hebben de rest al voor je gedaan! Een waar vijfgangendiner in een handomdraai tafel dus. We hebben twee verschillende opties voor het mini buffet. De hazenpeper & varkenshaas in roomsaus als hoofdgerecht of de Black Angus sukade en kalkoen in kerrie. Benieuwd naar alle gangen?
Dinerbox
Binnen een handomdraai een prachtig feestmenu op tafel zetten? Met de dinerboxen van Slagerij Lantinga wordt dat wel heel makkelijk. Wij bereiden het diner alvast voor je voor en jij hoeft het alleen nog maar in de oven te schuiven of in een pannetje op te warmen. Wij leveren er in ieder geval een duidelijke bereidingswijze bij.. Benieuwd naar het alle menu's?
Receptinspiratie voor de feestdagen
Tournedos met champignons & cantharellen
Een tournedos is altijd een goed idee. Of je 'm nou met een pittige jus maakt, een tournedos rossini of met paddenstoelen.. Deze versie met champignons en cantharellen is écht goed. Aanrader dus!
Eendenborst met sinaasappel-rode wijnsaus en paksoi
Even een keer de eendenborst in een ander jasje? Wat dacht je van eendenborst in sinaasappel-rode wijnsaus? Net even een keer een andere twist..
Gourmetten met kerst; altijd een goed idee
Gourmetschalen
Gourmetvlees is onmisbaar als je gaat gourmetten en de gourmetschalen van slagerij Lantinga zijn met liefde samengesteld door onze slagers. Je hebt keuze tussen twee mooie schalen!
Kindergourmet
Speciaal voor de kleinsten onder ons: de kindergourmet! Een worstje, burgertje, mini slavinkje en mini kipschnitzeltje vallen immers bij de meeste kids goed in de smaak! Feest voor iedereen!
Gourmetsalade
De gourmetsalade is onlosmakelijk verbonden met de gourmetschotel als je 't ons vraagt. Bestel je net zo gemakkelijk even mee! Uiteraard is de huzarensalade huisgemaakt..
Gourmet aanvulling
Maak je gourmet helemaal compleet met de gourmetaanvulling. Twee Franse baguettes, drie fijne sauzen (knoflook, pirimayo & satesaus) en een bakje kruidenboter.
Receptvideo Beef Wellington
Een echte Engelse klassieker: Beef Wellington. Beef Wellington is een braadstuk van rund - vaak ossenhaas - in bladerdeeg met parmaham en paddenstoelen in verse kruiden (duxelles). Dankzij het bladerdeeg kunnen de smaken van de paddenstoelen goed in het vlees trekken én gaat er geen vocht verloren. Het bladerdeeg heeft dus echt een functie. Niet iedereen eet dus het bladerdeeg erbij op, maar de échte liefhebber van Beef Wellington zweert erbij.
Onze chef Ruben Meijboom is in de keuken aan de slag gegaan, om receptvideo te maken van de Beef Wellington, mocht je er zelf mee aan de gang willen gaan. Voor een traditionele beef wellington, kies je voor een ossenhaas voor Wellington. Deze stukken hebben onze slagers van gelijke dikte gesneden, dat is wel zo belangrijk voor de bereiding van dit mooie gerecht!
Wel beef wellington eten, maar niet zelf te maken? Onze chefs hebben ook alvast mooie Beef Wellingtons voorbereid die je alleen nog maar af hoeft te bakken. Die vind je hier!
Vlees voor het hoofdgerecht
Biefstukken
Van vers van 't mes zo op je bord met 't kerstdiner. De biefstuk blijft ongekend populair tijdens de feestdagen. Van tournedos tot kogelbiefstuk en van ribeye tot entrecote..
Wild
Kerst valt perfect in 't wildseizoen, wat betekent dat er een mooi assortiment aan wild verkrijgbaar is. Van hert tot wild zwijn en van fazant tot eend.. Benieuwd? Bekijk het assortiment!
Wagyu steak
Écht wat speciaals op tafel zetten deze kerst? Wat dacht je van een Japanse Wagyu steak? Bijvoorbeeld als amuse, om écht een keer Japans Wagyu te proeven..
Rollade
Rollade is perfect vlees voor 't hoofgerecht van je Kerstdiner. Kan je in 't geheel serveren en aan tafel in mooie plakken snijden. Kies je favoriet uit ons ruime rollade assortiment!
Receptinspiratie voor de feestdagen
Champagne Chicken van de barbecue
Ga je de BBQ aansteken met kerst en wil je een keer wat anders dan Beer Can Chicken? Dan is champagne chicken gewoon echt een goed idee. Net even extra speciaal en misschien nog lekkerder..
Ribeye met gepofte knoflookboter
Oke, dit is dan wel een recept voor op de BBQ, maar kan ook perfect 'gewoon' in de pan bereid worden. De gepofte knofloookboter geeft net die extra dimensie aan je steak..
Culinair gemak voor het kerstdiner
Soepen
Soep, een perfect tussengerecht als je 't ons vraagt! Kies uit mosterdsoep, bospaddenstoelensoep, tomatensoep of ossenstaartsoep. Alleen nog even opwarmen in een steelpannetje en serveren in bijvoorbeeld een glaasje.
Voorgerechten
Een diner is niet compleet zonder voorgerecht. Bij Slagerij Lantinga vind je een aantal prachtige voorgerechten, met zorg samengesteld door onze koks. Nét zo lekker als in een restaurant..
Ovenslee
Een hoofgerecht maken waarbij 't vlees alleen nog maar even in de oven hoeft? Dan is ook de ovenslee ideaal! Bij Slagerij Lantinga vind je wel 14 (!) verschillende soorten. Zit dus ongetwijfeld 1 voor je bij!
Receptvideo gevulde kalkoen
Altijd al een gevulde kalkoen op tafel willen zetten, maar durfde je 't niet zo goed aan omdat je bang bent dat het mislukt? Met onze gevulde kalkoen hoef je daar niet bang voor te zijn! We hebben 'm immers al helemaal voor je voorbereid, leveren er een duidelijke bereidingswijze bij en onze chef Ruben Meijboom heeft er een video over opgenomen. Kan dus absoluut niet mislukken!
Happen voor bij de Kerstborrel
Hapjesschalen
Lekkere hapjes voor bij de kerstborrel? Bestel je net zo makkelijk even mee! Er staan verschillende schalen online. Vul aan met gevulde eitjes, vleeswaren & smeersels.
Partypannen
Snel warme happen op tafel toveren? Kies dan vooral voor de partypan! Je krijgt de pan -waar je de hapjes in opwarmt- er bij te leen. We hebben 7 verschillende soorten!
Salades
Een salade bij de borrel, of de kerstbrunch? Altijd feestelijk op tafel zo'n salade. Ga voor een huzarensalade, een hors d'oevre salade, scharrelei salade of een zalmsalade..
Vleeswaren & smeersels
Lekker voor de borrel of bij de kerstbrunch, de vleeswarentrio's! Bij Slagerij Lantinga vind je twee verschillende trio's: de deluxe en de classic. Benieuwd?
Honey Glazed Partyham LIVAR
Onze honey glazed partyham, gemarineerd met honing en bruine suiker hebben onze slagers al vakkundig klaargemaakt. Deze hoef je dus alleen nog even in de oven af te bakken. Een uurtje op 160 graden en de ham is ready-to-eat! Onze chef Ruben maakte een film over de bereiding voor de honey glazed partyham. Kind kan de was doen!
Wat is beenham?
Beenham wordt gesneden van het achterste deel van het varken, meestal uit het bovenbeen. Beenham staat bekend om zijn sappige textuur, rijke smaakprofiel en pronkt op menig tafel tijdens de feestdagen. De Honey Glazed partyham die je hier kan vinden, is inmiddels al ontdaan van het been, is voorgegaard en met een waanzinnige honingmarinade ingesmeerd. Hoeft thuis dus alleen nog maar even een uurtje in de oven op 160 graden.
Receptinspiratie voor de feestdagen
Picanha
Hoe lekker is een mooie grote steak om samen te delen met de feestdagen? Het recept is geschreven voor de BBQ, maar een picanha kan je ook heel goed bereiden in de oven. Picanha bestel je hier.
Gevulde kalkoen met knoflookjus
Heb je al jaren onze fantastische gevulde kalkoen op tafel met de feestdagen en wil je 'm een keer een net wat andere twist geven? Dan is dit recept zeker een aanrader..
Wild zwijn rack
Spannend om een keer wild te proberen? Met wild zwijn helemaal niet. Is immers best vergelijkbaar met varkensvleees. Dit recept is voor de BBQ, maar kan natuurlijk ook prima in de oven.