• 9,3
    •   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

 

LIVAR*** Official dealer NLD

LIVAR*** Official dealer NLD

Bekijken als Grid List

Items 1-30 van 106

per pagina
Pagina
Oplopend sorteren
  1. gepaneerde schnitzel livar
    Gepaneerde schnitzel LIVAR
    € 2,49 (ca. 150 gram)
  2. Shaslick LIVAR
    Shaslick LIVAR
    € 1,99 (ca. 100 gram)
  3. Varkenssaucijs LIVAR
    Varkenssaucijs LIVAR
    € 1,19 (ca. 100 gram)
  4. procureurrollade livar
    Procureur Rollade LIVAR
    € 13,49 (ca. 750 gram)
  5. Spareribs
    BBQ Spareribs
    € 9,79 (ca. 700 gram)
  6. Speklapjes zonder zwoerd Livar
    Speklapjes zonder zwoerd LIVAR
    € 2,39 (per stuk ca. 150 gram )
  7. slavink livar
    Slavink LIVAR
    € 1,69 (ca. 120 gram)
  8. Varkenshaas sate LIVAR
    Varkenshaas sate LIVAR
    € 2,39 (ca. 100 gram)
  9. varkenshaas livar
    Varkenshaas LIVAR
    € 8,99 (ca. 300 gram)
  10. Gekruide speklapjes zonder zwoerd
    Gekruide speklapjes zonder zwoerd LIVAR
    € 2,39 (ca. 150 gram)
  11. Satestokjes LIVAR
    Satestokjes LIVAR
    € 1,59 (ca. 80 gram)
  12. Gemarineerde schouderkarbonade LIVAR
    Gemarineerde BBQ karbonade LIVAR
    € 2,29 (ca. 150 gram)
  13. BBQ braadworst Livar
    BBQ braadworst Livar
    € 4,49 (4 stuks)
  14. Voorgegaarde spareribs ketjap LIVAR
    Voorgegaarde spareribs ketjap LIVAR
    € 9,99 (per stuk)
  15. schouderkarbonade livar
    Schouderkarbonade LIVAR
    € 3,49 (ca. 225 gram)
  16. Gehaktballen kant-en-klaar in jus LIVAR/Blonde d'Aquitaine
    Gehaktballen kant-en-klaar in jus LIVAR/Regiorund
    € 7,99 (4x ca. 150 gram in jus )
  17. half om half gehakt
    Half om half gehakt GEKRUID LIVAR/Regiorund
    € 1,19 (ca. 100 gram )
  18. Bauern Bratwurst LIVAR
    Bauern Bratwurst LIVAR
    € 1,59 (ca. 110 gram)
  19. Lenderollade inleg varkenshaas LIVAR/Regiorund
    Lenderollade inleg varkenshaas LIVAR/Regiorund
    € 20,99 (ca. 750 gram)
  20. Schouderfiletrollade
    Schouderfiletrollade LIVAR
    € 13,99 (ca. 1000 gram)
  21. Pulled pork LIVAR
    Pulled pork LIVAR
    € 9,99 (bakje 500gram (2pers))
  22. Speklapjes met zwoerd LIVAR
    Speklapjes met zwoerd LIVAR
    € 2,49 (per stuk ca. 170 gram)
  23. houthakkersteak livar
    Houthakkersteak LIVAR
    € 2,99 (ca. 175 gram)
  24. LIVAR Rookworst
    LIVAR Rookworst
    € 3,99 (Fijne rookworst (per stuk))
  25. Haas op stok LIVAR
    Haas op stok LIVAR
    € 10,36 (4 stuks)
  26. Schnitzel Livar
    Schnitzel LIVAR
    € 2,69 (per stuk ca. 150 gram )
  27. Varkenswangetjes in rode wijnsaus
    Varkenswangetjes in rode wijnsaus
    € 8,99 (bakje 450 gram (2pers))
  28. Rolladeschijf Livar
    Rolladeschijf LIVAR
    € 1,79 (ca. 120 gram)
  29. Kophaas LIVAR
    Kophaas LIVAR
    € 7,99 (3 stuks)
  30. Gepaneerde karbonade
    Gepaneerde karbonade LIVAR
    € 3,99 (per stuk ca. 300 gram )
Bekijken als Grid List

Items 1-30 van 106

per pagina
Pagina
Oplopend sorteren

Wat is LIVAR?

Wel eens gehoord van het LIVAR varken, oftewel het Limburgs Kloostervarken? Wat ons betreft het mooiste Nederlandse varkensvleesconcept dat er is. Een varkensvleesproducent met een missie. Een producent met passie voor het vak en respect voor mens en milieu. Niet voor niets heeft LIVAR het 3*** Beter Leven keurmerk toegekend gekregen van de Dierenbescherming. ‘Smaak als beloning voor goede zorg’, luidt het credo en daar is geen woord van gelogen. Het gaat écht op. Livar varkensvlees is een klasse apart en doet wat ons betreft zeker niet onder aan de befaamde Spaanse en Italiaanse varkens scharrelrassen. Het is doorregen met vet, dé smaakdrager van vlees en kent bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies. Ubermals en sappig vlees dus! LIVAR vlees wordt dan ook geroemd om zijn smaak en kwaliteit.

Oorsprong LIVAR Varken

De oorsprong van het LIVAR varken ligt op de Limburgse kloosterboerderij Abdij Lilbosch, waar de varkens liefdevol door monniken werden verzorgd. De levensvorm van de broeders met respect voor mens, dier en omgeving past perfect bij de visie van livar. Hoe die visie is ontstaan? De heersende opvatting in de jaren 90 was: hoe magerder het vlees, hoe beter de opbrengst. In 1999 staken vijf Limburgse varkensboeren echter de koppen bij elkaar om terug naar de oorsprong van varkensvlees te gaan: kwaliteitsvlees boordevol smaak. De vijf boeren vertrokken naar Spanje en lieten zich inspireren door de kleinschalige boerderijen met de meest bijzondere rassen. Wat ze zagen was gelukkige varkens en ook gelukkige boeren. En ook niet onbelangrijk: ze proefden er varkensvlees dat ze nooit eerder hadden geproefd. Terug in Limburg begon de zoektocht naar het ultieme varkensvleesconcept. En daarmee is het allemaal begonnen…

LIVAR anno 2020

De smaak, kwaliteit en vooral ook de goede herkomst van livar varkens werd al snel overgenomen en daarmee werd de huisvesting in het klooster dus ook te klein. Met zorg zijn er kleinschalige boerderijen uitgezocht, waar de varkens onder dezelfde leefomstandigheden kunnen worden gehouden. Sinds 2009 heeft Livar zelfs een eigen slagerij waar de varkens worden verwerkt tot het op-en-top kwaliteitsvlees. Van de vijf boeren die dit mooie concept leven in hebben geblazen, zijn er nog altijd twee betrokken bij dit varkensvleesconcept: Hans Corsten en Frans de Rond. En nog altijd groeien Livar varkens op onder streng toezicht en bovendien wordt constant gewerkt aan het nog diervriendelijker maken van de boerderijen.  

7 Beloften Livar

We zeiden het al: LIVAR heeft het 3*** Beter Leven keurmerk toegekend gekregen van de Dierenbescherming. De dieren worden met respect gehouden en de producent doet daarbij op hun eigen website 7 beloften.

  1. De varkens lopen met de krul in de staart buiten. Logisch, zou je denken, maar helaas is niets minder waar… Bij Livar is dat een belofte!
  2. De dieren zijn geboren en getogen in Limburg en worden gevoerd met regionaal geteelde granen.
  3. Hoewel niet alle varkens op de abdij leven, worden de dieren allemaal met respect gehouden onder toeziend oog van de monniken.
  4. Livar varkens hebben een goed leven, wat de smaak onmiskenbaar ten goede komt.
  5. Livar vlees wordt enkel bereid door vakslagers
  6. Livar vlees is beschikbaar bij de betere restaurants en speciaalzaken
  7. Een kijkje in onze boerderijen is altijd mogelijk