•   0522 24 66 19  (Meppel)
  • Persoonlijk advies
  • Grootste slagersassortiment
  • Kies zelf je afhaaldag

Ossenhaaspuntjes

Bekijken als Grid List

6 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. Ossenhaaspuntjes Aberdeen Angus
  Ossenhaaspuntjes Aberdeen Angus
  € 24,99 (350g)
 2. Ossenhaaspuntjes Black Angus USA
  Ossenhaaspuntjes Black Angus USA
  € 29,99 (350g)
 3. Ossenhaaspuntjes Black Angus Premium Grassfed ARG
 4. Ossenhaaspuntjes WAGYU
 5. Japans Wagyu ossenhaaspuntjes
 6. Japans Wagyu ossenhaaspuntjes Kagoshima A4 BMS5-7
Bekijken als Grid List

6 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat zijn ossenhaaspuntjes?

Ossenhaaspuntjes, ook wel haasbiefstukpuntjes genoemd, worden gesneden van de ossenhaas van het rund. De ossenhaas is een lange spier in de buurt van de lende. Ze worden van elkaar gescheiden door ruggenwervels. De ossenhaas loopt in een punt en is in drie delen op te delen: De kop, de center cut en de punt. Van de kop worden meestal de chateaubriands gesneden, van de center cut de tournedos en van de punt de ossenhaaspuntjes. Dat de ossenhaaspuntjes gesneden worden van de punt van de ossenhaas, doet niks af aan de kwaliteit van de puntjes. Die zijn minstens net zo mals als de tournedos, want het vlees is net zo fijn van draad en bevat nauwelijks vet of bindweefsel. Wil je graag de meest malse ossenhaaspuntjes? Kijk dan zeker naar de marmering van de haasbiefstukpuntjes. Biefstuk met meer marmering droogt namelijk minder snel uit tijdens het bakken.  

Ossenhaaspuntjes bakken

Ossenhaaspuntjes bakken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en begint met het selecteren van een goede kwaliteit ossenhaaspuntjes. Koop je je ossenhaaspuntjes bij slagerij Lantinga? Dan zit je sowieso goed.

Ossenhaaspuntjes bakken in 5 stappen:

 1. Haal de ossenhaaspuntjes een uur van tevoren uit de koelkast én uit de verpakking om ze te laten ademen en op kamertemperatuur laten komen.
 2. Zet een pan op het vuur en laat boter smelten in de pan.
 3. Dep de ossenhaaspuntjes droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout.
 4. Doe de ossenhaaspuntjes in de pan zodra de boter niet meer bruist en bak op hoog vuur in ongeveer 4-5 minuten rosé.
 5. Haal de ossenhaaspuntjes uit de pan en dien ze op.

TIP: Serveer ‘m bijvoorbeeld met een lekkere pepersaus, rode wijnsaus of bernaisesaus.

Ossenhaaspuntjes ketjap

Wist je dat ossenhaaspuntjes in ketjapsaus een hele goeie combi zijn? Sojasaus en ketjap zijn twee snelle smaakmakers uit de oosterse keuken en in combinatie met rijst of een salade is ossenhaaspuntjes in ketjap een heel goed idee! Ideaal voor een snelle maaltijd..

Ossenhaaspuntjes salade

Dat ossenhaaspuntjes het goed doen in een salade bewijzen ze bij Loetje, de biefstukkoning. Ze hebben een salade biefstuk bali op hun menukaart staan en hij is geweldig! Vooral als je geen hele biefstuk op kan en eigenlijk gewoon een paar stukjes biefstuk lekkerder vindt. Ze maken ‘m onder andere met ossenhaaspuntjes die ze, naar horen zeggen, in bleu band bakken. Je kan er natuurlijk ook een geheel eigen versie van maken met bijvoorbeeld een teriyakidressing.

Ossenhaaspuntjes kopen Meppel

Ossenhaaspuntjes kopen in Meppel is geen punt! Alhoewel we ’t niet altijd standaard in de toonbank hebben liggen, snijden we met liefde ossenhaaspuntjes voor je af van de ossenhaas van het Regiorund. Je kunt overigens natuurlijk ook alvast online bestellen. Aberdeen Angus, Black Angus USA, Hereford of Wagyu, de keuze is reuze! Wij zorgen er vervolgens voor dat de ossenhaaspuntjes voor je klaarliggen bij Slagerij Lantinga in Meppel

Ossenhaaspuntjes kopen Wanneperveen

Ossenhaaspuntjes kopen in Wanneperveen is uiteraard ook mogelijk. Ook hier hebben we ’t niet standaard in de toonbank liggen, maar onze mannen in Wanneperveen snijden ’t graag vers voor je af. Liever online bestellen? Maak dan keuze uit de verschillende rassen, kies een datum en wij zorgen ervoor dat de haasbiefstukpuntjes op tijd voor je klaarliggen in onze winkel.