•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

 

Steaks & Roasts

Steaks & Roasts

Bekijken als Grid List

Items 91-120 van 155

per pagina
Oplopend sorteren
  1. kalfs tomahawk
    Kalfs tomahawk
    € 19,99 (400g)
  2. T-bone Avilena Negra Iberica Dry Aged T-Bone Avilena Negro Iberica
  3. Japans Wagyu entrecote Kagoshima A3 BMS3/4
  4. Picanha Charra
    Picanha Charra
    € 39,59 (900g (half))
  5. Ossenhaas voor Wellington Black Angus USA
  6. Entrecote Black Angus AUS
  7. Tomahawk Black Angus CAN
    Tomahawk Black Angus CAN
    € 96,79 (1100g)
  8. Cote de boeuf Blonde d'Aquitaine
  9. Tri tip Black Angus AUS
    Tri tip Black Angus AUS
    € 33,59 (700g)
  10. Rib eye roast Hereford
    Rib eye roast Black Angus Premium Grassfed ARG
    € 86,39 (1200g)
  11. kalfshaaspuntjes
    Kalfshaaspuntjes
    € 17,99 (350g)
  12. Lamsbout met been Texelaar
    Lamsbout met been Texelaar
    € 89,99 (2500g)
  13. Entrecote roast Black Angus USA (prime grade)
    Entrecote roast Black Angus USA (prime grade)
    € 87,99 (1100g)
  14. Rib eye roast Black Angus USA (prime grade)
    Rib eye roast Black Angus USA (prime grade)
    € 143,99 (1500g)
  15. Tournedos Angus Grassfed IRL
  16. Porkroast rack LIVAR (met zwoerd)
    Porkroast rack LIVAR (met zwoerd)
    € 39,99 (1750~2000g)
  17. bavetteblokjes black angus usa Bavetteblokjes Black Angus USA
    Bavetteblokjes Black Angus USA
    € 24,99 (500g aan blokjes )
  18. Japans Wagyu entrecote Kagoshima A4 BMS5/7
  19. Dry Aged Cote de Boeuf Chianina Flaminio Cote de Boeuf Chianina Bistecca Fiorentina
    Cote de Boeuf Chianina Bistecca Fiorentina
    € 103,99 (1300g dikte 5~6cm)
  20. Reerug heel
    Reerug heel
    € 125,99 (1800g)
  21. Dry Aged Entrecote Avilena Negro Iberica
  22. Dry Aged Ribeye Avilena Negro Iberica
  23. kalfschateaubriand
    Kalfs chateaubriand
    € 31,99 (400g)
  24. Rumpsteak Black Angus Premium Grassfed ARG Rumpsteak Black Angus Premium Grassfed ARG
    Rumpsteak Black Angus Premium Grassfed ARG
    € 6,39 (160g)
  25. Denver steak Black Angus Premium Grassfed ARG Denver steak Black Angus Premium Grassfed ARG
  26. Simmentaler Tournedos
    Simmentaler Tournedos
    € 11,99 (150g)
  27. 4 bone holiday ribeye roast 4 Bone Holiday ribeye roast Black Angus USA
  28. Black Angus Ribeye Argentina spice
  29. Japans Wagyu flank steak Kagoshima A5+ BMS12
  30. Japans Wagyu ossenhaas voor Wellington Kagoshima A5+ BMS12
Bekijken als Grid List

Items 91-120 van 155

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een steak?

Steak is een verzamelwoord voor vlees dat is gesneden op het spierweefsel. Het is mals en mager spiervlees, in het bijzonder geschikt om te grillen of bakken. Luxe baklappen, zeg maar. Tenminste, als we ons beperken tot rund, varken, kalf en lam. Want er bestaan natuurlijk ook steaks van vis, zoals tonijnsteak, dat wordt gesneden op de graat. Maar dat terzijde. We beperken ons maar even tot rund. Er is niet per se een juiste Nederlandse vertaling voor het woord steak. Velen zouden zeggen biefstuk, maar dat is niet juist. Want hoewel biefstuk wel een steak is, is een steak lang niet altijd een biefstuk. Om als steak door het leven te gaan moet een ‘runderlap’ wel een minimale dikte hebben en liefst rare en medium gegeten kunnen worden. 

Welke steaks zijn er?

Er zijn bijzonder veel verschillende steaks te benoemen. De meest bekende zijn misschien wel (kogel)biefstuk, ossenhaas rib eye, entrecote en misschien zelfs nog t-bone, maar tegenwoordig winnen ook veel ‘vergeten vleessoorten’ als bavette, longhaas, flat iron steak en picanha steeds meer terrein. En terecht. Want met deze steaks – mits van een goed ras, maar wat ons betreft geldt dat voor al het rundvlees – kun je écht iets lekkers op tafel zetten. EN dan hebben we natuurlijk ook nog pork steaks, zoals karbonade en lamssteaks, zoals lamstournedos.

Special cuts  bij Slagerij Lantinga

Longhaas, Onglet, Hangar steak, denver steak, diamanthaas, chuck eye of rumpsteak: de special cuts van slagerij Lantinga zijn vandaag de dag niet meer zo special. Dat wil zeggen: ze worden steeds 'alledaagser'. Gelukkig maar, want het zijn stuk voor stuk steaks met mooie specifieke eigenschappen. Steaks die je van kwalitatieve runderrassen moet eten ook. Maar dat zit met rassen als Black Angus USA, Rubia Gallega en Wagyu natuurlijk wel snor.

Wat is een roast?

In Engeland is het wekelijkse kost: de Sunday Roast. Maar wat is eigenlijk een roast? In Nederland kennen we een roast als een braadstuk, oftewel een groot stuk vlees dat in z’n geheel wordt gegaard, veelal low & slow. Van chateaubriand tot rosbief en van lamsrack tot beef wellington.  Een mooie roast op tafel is altijd feestelijk met gelegenheden. Sunday Roast is dan ook traditioneel het familiediner op zondag. Met een braadstuk (bij voorkeur roast beef of als er écht wordt uitgepakt Beef Wellington), veggies en roasted potatoes. Maar een roast doet het ook super als BBQ vlees, want een stuk vlees is zijn geheel low & slow garen is niet alleen een leuke bezigheid, maar levert ook nog eens heerlijk vlees op!

Een hele roast op de BBQ of in de oven, is natuurlijk niet voor elke dag. Misschien niet eens voor elke week. Een steak daarentegen, is altijd een goed idee. Of nou ja, in elk geval in het weekend. En die hebben we natuurlijk ook in alle soorten en maten. Maar wat is nu precies de definitie van een steak.