•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

 

Steaks & Roasts

Steaks & Roasts

Bekijken als Grid List

Items 61-90 van 154

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Lamsboutroast Provencaals zonder been Texelaar
    Lamsboutroast Provencaals zonder been Texelaar
    € 59,99 (1500g)
  2. Japans Wagyu ribeye Kagoshima A3 BMS3/4
  3. Tomahawk Black Angus AUS Tomahawk Black Angus AUS
    Tomahawk Black Angus AUS
    € 114,39 (1300g)
  4. Ossenhaaspuntjes Blonde d'Aquitaine
    Ossenhaaspuntjes Blonde d'Aquitaine
    € 18,99 (350g )
  5. -10%  Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
    Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
    € 46,07 (160g) Normale prijs € 51,19
  6. Picanha Rubia Gallega
    Picanha Rubia Gallega
    € 57,59 (1200g)
  7. Wagyu bavette
  8. Ossenhaaspuntjes WAGYU
  9. Tomahawk Dry Aged Rubia Gallega
  10. Flat Iron Black Angus AUS
    Flat Iron (gesplitste sukade) Black Angus AUS
    € 44,79 (700g)
  11. Lomo Iberico (lende steak)
    Lomo Iberico (lende steak)
    € 9,19 (2x 100g)
  12. Japans Wagyu tournedos Kagoshima A4 BMS5-7
  13. Dry aged cote de boeuf Charra
  14. picanha black angus nzl
    Picanha Black Angus NZL
    € 36,79 (800g (half))
  15. Cote de boeuf Black Angus CAN
  16. Longhaas (uitgevliesd) Black Angus
    Longhaas (uitgevliesd) Black Angus / Onglet-Hangar steak
    € 19,99 (550g)
  17. Wagyu flank steak 3/4 marbling Australia
  18. Entrecoteroast Aberdeen Angus
  19. Wagyu entrecote 8/9 marbling Australia
    Wagyu entrecote 8+ Australia
    € 32,99 (150g half)
  20. Rubia Gallega Ribeye Dry Aged
    Rubia Gallega Ribeye Dry Aged
    € 34,49 (375g)
  21. kalfsribeye
    Kalfsribeye
    € 12,99 (250g)
  22. Bison Tournedos Bison Tournedos
    Bison Tournedos
    € 19,99 (125g)
  23. Wagyu longhaas 6 marbling Australia
  24. Dry aged entrecote Charra Dry aged entrecote Charra
  25. Wagyu flat iron (gesplitste sukade) Australia
    Wagyu flat iron 8+ (gesplitste sukade) Australia
    € 87,99 (550g)
  26. Lamsbout met been Agnei Iberico
    Lamsbout met been Agnei Iberico
    € 56,99 (1500g)
  27. Lamstournedos Agnei Iberico
    Lamstournedos Agnei Iberico
    € 18,99 (2x 175g)
  28. Pluma Iberico
    Pluma Iberico Bellota
    € 41,99 (600g)
  29. -10% Tomahawk Black Angus USA
    Tomahawk / cowboysteak Black Angus USA
    € 87,11 (1100g) Normale prijs € 96,79
  30. Chateaubriand Black Angus PRIME USA
    Chateaubriand Black Angus PRIME USA
    € 54,39 (400g)
Bekijken als Grid List

Items 61-90 van 154

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een steak?

Steak is een verzamelwoord voor vlees dat is gesneden op het spierweefsel. Het is mals en mager spiervlees, in het bijzonder geschikt om te grillen of bakken. Luxe baklappen, zeg maar. Tenminste, als we ons beperken tot rund, varken, kalf en lam. Want er bestaan natuurlijk ook steaks van vis, zoals tonijnsteak, dat wordt gesneden op de graat. Maar dat terzijde. We beperken ons maar even tot rund. Er is niet per se een juiste Nederlandse vertaling voor het woord steak. Velen zouden zeggen biefstuk, maar dat is niet juist. Want hoewel biefstuk wel een steak is, is een steak lang niet altijd een biefstuk. Om als steak door het leven te gaan moet een ‘runderlap’ wel een minimale dikte hebben en liefst rare en medium gegeten kunnen worden. 

Welke steaks zijn er?

Er zijn bijzonder veel verschillende steaks te benoemen. De meest bekende zijn misschien wel (kogel)biefstuk, ossenhaas rib eye, entrecote en misschien zelfs nog t-bone, maar tegenwoordig winnen ook veel ‘vergeten vleessoorten’ als bavette, longhaas, flat iron steak en picanha steeds meer terrein. En terecht. Want met deze steaks – mits van een goed ras, maar wat ons betreft geldt dat voor al het rundvlees – kun je écht iets lekkers op tafel zetten. EN dan hebben we natuurlijk ook nog pork steaks, zoals karbonade en lamssteaks, zoals lamstournedos.

Special cuts  bij Slagerij Lantinga

Longhaas, Onglet, Hangar steak, denver steak, diamanthaas, chuck eye of rumpsteak: de special cuts van slagerij Lantinga zijn vandaag de dag niet meer zo special. Dat wil zeggen: ze worden steeds 'alledaagser'. Gelukkig maar, want het zijn stuk voor stuk steaks met mooie specifieke eigenschappen. Steaks die je van kwalitatieve runderrassen moet eten ook. Maar dat zit met rassen als Black Angus USA, Rubia Gallega en Wagyu natuurlijk wel snor.

Wat is een roast?

In Engeland is het wekelijkse kost: de Sunday Roast. Maar wat is eigenlijk een roast? In Nederland kennen we een roast als een braadstuk, oftewel een groot stuk vlees dat in z’n geheel wordt gegaard, veelal low & slow. Van chateaubriand tot rosbief en van lamsrack tot beef wellington.  Een mooie roast op tafel is altijd feestelijk met gelegenheden. Sunday Roast is dan ook traditioneel het familiediner op zondag. Met een braadstuk (bij voorkeur roast beef of als er écht wordt uitgepakt Beef Wellington), veggies en roasted potatoes. Maar een roast doet het ook super als BBQ vlees, want een stuk vlees is zijn geheel low & slow garen is niet alleen een leuke bezigheid, maar levert ook nog eens heerlijk vlees op!

Een hele roast op de BBQ of in de oven, is natuurlijk niet voor elke dag. Misschien niet eens voor elke week. Een steak daarentegen, is altijd een goed idee. Of nou ja, in elk geval in het weekend. En die hebben we natuurlijk ook in alle soorten en maten. Maar wat is nu precies de definitie van een steak.