•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

 

Steaks & Roasts

Steaks & Roasts

Bekijken als Grid List

Items 31-60 van 154

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Picanha Hereford
    Picanha Black Angus Premium Grassfed ARG
    € 50,59 (1100g)
  2. Cote de Boeuf Simmentaler
    Cote de Boeuf Simmentaler
    € 56,69 (1050g)
  3. kalfsentrecote
    Kalfsentrecote
    € 8,79 (200g)
  4. Picanha Black Angus AUS
    Picanha Black Angus AUS
    € 39,19 (700g (half))
  5. Japans Wagyu tournedos Kagoshima A5+ BMS12
  6. Denver Steak Denver steak Black Angus PRIME USA
    Denver steak Black Angus PRIME USA
    € 13,99 (250g)
  7. Tri-tip Black Angus USA
    Tri-tip Black Angus USA
    € 33,59 (700g)
  8. Lamsbout met been Nieuw Zeeland
    Lamsbout met been Nieuw Zeeland
    € 39,19 (1400~1500g)
  9. bavette Blonde d'Aquitaine
    Bavette halve maan Blonde d'Aquitaine
    € 19,99 (500g)
  10. Cote de Boeuf Black Angus USA (prime grade)
    Cote de Boeuf Black Angus USA (prime grade)
    € 71,99 (900g)
  11. Reebout
    Reebout gevliesd
    € 62,69 (1650g)
  12. Lamsbout zonder been Agnei Iberico
    Lamsbout zonder been Agnei Iberico
    € 47,99 (1000g (zonder been))
  13. Rib eye Black Angus CAN
    Rib eye Black Angus CAN
    € 31,19 (325g)
  14. dry aged rib eye Blonde d'aquitaine
    Dry aged rib eye Blonde d'Aquitaine
    € 21,59 (300g )
  15. Entrecote roast Black Angus Premium Grassfed ARG
  16. Dry aged cote de boeuf Rubia Gallega
    Rubia Gallega Cote de boeuf Dry Aged
    € 43,99 (500g)
  17. Kalfsmuis (veal roast)
    Kalfsmuis (veal roast)
    € 25,99 (650g)
  18. Flat Iron Black Angus CAN
  19. Bavette Black Angus Organic CAN
  20. Picanha Black Angus CAN
    Picanha Black Angus CAN
    € 39,19 (700g (half))
  21. Lamsbout zonder been Nieuw Zeeland
    Lamsbout zonder been Nieuw Zeeland
    € 39,59 (1100g)
  22. Bavette Black Angus NZL
  23. Rib eye Black Angus NZL
  24. Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
    Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
    € 47,99 (160g)
  25. Rib-eye roast Aberdeen Angus
  26. WAGYU PICANHA
    Wagyu picanha 8+ Australia
    € 84,49 (650g (deel))
  27. Lamsschouder zonder been Agnei Iberico
    Lamsschouder zonder been Agnei Iberico
    € 33,79 (650g)
  28. Presa Iberico
    Presa Iberico
    € 29,99 (500g)
  29. Rubia Gallega Entrecote
    Rubia Gallega Entrecote Dry Aged
    € 28,59 (325g)
  30. Kalfstournedos
    Kalfstournedos
    € 11,99 (150g)
Bekijken als Grid List

Items 31-60 van 154

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een steak?

Steak is een verzamelwoord voor vlees dat is gesneden op het spierweefsel. Het is mals en mager spiervlees, in het bijzonder geschikt om te grillen of bakken. Luxe baklappen, zeg maar. Tenminste, als we ons beperken tot rund, varken, kalf en lam. Want er bestaan natuurlijk ook steaks van vis, zoals tonijnsteak, dat wordt gesneden op de graat. Maar dat terzijde. We beperken ons maar even tot rund. Er is niet per se een juiste Nederlandse vertaling voor het woord steak. Velen zouden zeggen biefstuk, maar dat is niet juist. Want hoewel biefstuk wel een steak is, is een steak lang niet altijd een biefstuk. Om als steak door het leven te gaan moet een ‘runderlap’ wel een minimale dikte hebben en liefst rare en medium gegeten kunnen worden. 

Welke steaks zijn er?

Er zijn bijzonder veel verschillende steaks te benoemen. De meest bekende zijn misschien wel (kogel)biefstuk, ossenhaas rib eye, entrecote en misschien zelfs nog t-bone, maar tegenwoordig winnen ook veel ‘vergeten vleessoorten’ als bavette, longhaas, flat iron steak en picanha steeds meer terrein. En terecht. Want met deze steaks – mits van een goed ras, maar wat ons betreft geldt dat voor al het rundvlees – kun je écht iets lekkers op tafel zetten. EN dan hebben we natuurlijk ook nog pork steaks, zoals karbonade en lamssteaks, zoals lamstournedos.

Special cuts  bij Slagerij Lantinga

Longhaas, Onglet, Hangar steak, denver steak, diamanthaas, chuck eye of rumpsteak: de special cuts van slagerij Lantinga zijn vandaag de dag niet meer zo special. Dat wil zeggen: ze worden steeds 'alledaagser'. Gelukkig maar, want het zijn stuk voor stuk steaks met mooie specifieke eigenschappen. Steaks die je van kwalitatieve runderrassen moet eten ook. Maar dat zit met rassen als Black Angus USA, Rubia Gallega en Wagyu natuurlijk wel snor.

Wat is een roast?

In Engeland is het wekelijkse kost: de Sunday Roast. Maar wat is eigenlijk een roast? In Nederland kennen we een roast als een braadstuk, oftewel een groot stuk vlees dat in z’n geheel wordt gegaard, veelal low & slow. Van chateaubriand tot rosbief en van lamsrack tot beef wellington.  Een mooie roast op tafel is altijd feestelijk met gelegenheden. Sunday Roast is dan ook traditioneel het familiediner op zondag. Met een braadstuk (bij voorkeur roast beef of als er écht wordt uitgepakt Beef Wellington), veggies en roasted potatoes. Maar een roast doet het ook super als BBQ vlees, want een stuk vlees is zijn geheel low & slow garen is niet alleen een leuke bezigheid, maar levert ook nog eens heerlijk vlees op!

Een hele roast op de BBQ of in de oven, is natuurlijk niet voor elke dag. Misschien niet eens voor elke week. Een steak daarentegen, is altijd een goed idee. Of nou ja, in elk geval in het weekend. En die hebben we natuurlijk ook in alle soorten en maten. Maar wat is nu precies de definitie van een steak.