• 10,0
    •   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

 

Steaks & Roasts

Steaks & Roasts

  • 10,0
    •   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag
Bekijken als Grid List

Items 1-15 van 146

per pagina
Aflopend sorteren
  1. Porkroast rack LIVAR

    Porkroast rack LIVAR

    € 26,29 (ca. 1500 gram)
  2. Kalfs tomahawk

    Kalfs tomahawk

    € 19,79 (ca. 450 gram)
  3. Entrecote Aberdeen Angus

    Entrecote Aberdeen Angus

    € 8,99 (ca. 225 gram)
  4. Flat iron steak

    Flat Iron Steak (gesplitste sukade) Black Angus PRIME USA

    € 19,99 (ca. 400 gram)
  5. PICANHA ABERDEEN ANGUS URUGUAY

    Picanha Aberdeen Angus

    € 23,99 (ca. 800 gram (half))
  6. Rib eye Black Angus USA Prime

    Rib eye Black Angus USA Prime

    € 22,79 (325 gram)
  7. Entrecote Black Angus USA (prime grade)

    Entrecote Black Angus USA (prime grade)

    € 13,99 (ca. 250 gram)
  8. Entrecote Roast Black Angus USA

    Entrecote roast Black Angus USA (prime grade)

    € 83,99 (ca. 1500 gram)
  9. Flank steak heel Black Angus USA

    Flank steak heel Black Angus USA

    € 16,19 (ca. 350 gram)
  10. Tri-tip Black Angus USA

    Tri-tip Black Angus USA

    € 38,39 (ca. 1300 gram)
  11. Picanha Black Angus USA

    Picanha / staartstuk Black Angus USA

    € 47,99 (1200g [4-5p])
  12. Tournedos Black Angus PRIME USA

    Tournedos Black Angus PRIME USA

    € 12,49 (ca. 125 gram)
  13. CHATEAUBRIAND BLACK ANGUS USA

    Chateaubriand Black Angus PRIME USA

    € 39,99 (ca.400 gram)
  14. Bavette Black Angus USA

    Bavette Black Angus PRIME USA

    € 23,99 (ca. 600 gram)
  15. Denver Steak

    Denver steak Black Angus PRIME USA

    € 8,99 (ca. 225 gram)
Bekijken als Grid List

Items 1-15 van 146

per pagina
Aflopend sorteren

Wat is een steak?

Steak is een verzamelwoord voor vlees dat is gesneden op het spierweefsel. Het is mals en mager spiervlees, in het bijzonder geschikt om te grillen of bakken. Luxe baklappen, zeg maar. Tenminste, als we ons beperken tot rund, varken, kalf en lam. Want er bestaan natuurlijk ook steaks van vis, zoals tonijnsteak, dat wordt gesneden op de graat. Maar dat terzijde. We beperken ons maar even tot rund. Er is niet per se een juiste Nederlandse vertaling voor het woord steak. Velen zouden zeggen biefstuk, maar dat is niet juist. Want hoewel biefstuk wel een steak is, is een steak lang niet altijd een biefstuk. Om als steak door het leven te gaan moet een ‘runderlap’ wel een minimale dikte hebben en liefst rare en medium gegeten kunnen worden. 

Welke steaks zijn er?

Er zijn bijzonder veel verschillende steaks te benoemen. De meest bekende zijn misschien wel (kogel)biefstuk, ossenhaas rib eye, entrecote en misschien zelfs nog t-bone, maar tegenwoordig winnen ook veel ‘vergeten vleessoorten’ als bavette, longhaas, flat iron steak en picanha steeds meer terrein. En terecht. Want met deze steaks – mits van een goed ras, maar wat ons betreft geldt dat voor al het rundvlees – kun je écht iets lekkers op tafel zetten. EN dan hebben we natuurlijk ook nog pork steaks, zoals karbonade en lamssteaks, zoals lamstournedos.

Special cuts  bij Slagerij Lantinga

Longhaas, Onglet, Hangar steak, denver steak, diamanthaas, chuck eye of rumpsteak: de special cuts van slagerij Lantinga zijn vandaag de dag niet meer zo special. Dat wil zeggen: ze worden steeds 'alledaagser'. Gelukkig maar, want het zijn stuk voor stuk steaks met mooie specifieke eigenschappen. Steaks die je van kwalitatieve runderrassen moet eten ook. Maar dat zit met rassen als Black Angus USA, Rubia Gallega en Wagyu natuurlijk wel snor.

Wat is een roast?

In Engeland is het wekelijkse kost: de Sunday Roast. Maar wat is eigenlijk een roast? In Nederland kennen we een roast als een braadstuk, oftewel een groot stuk vlees dat in z’n geheel wordt gegaard, veelal low & slow. Van chateaubriand tot rosbief en van lamsrack tot beef wellington.  Een mooie roast op tafel is altijd feestelijk met gelegenheden. Sunday Roast is dan ook traditioneel het familiediner op zondag. Met een braadstuk (bij voorkeur roast beef of als er écht wordt uitgepakt Beef Wellington), veggies en roasted potatoes. Maar een roast doet het ook super als BBQ vlees, want een stuk vlees is zijn geheel low & slow garen is niet alleen een leuke bezigheid, maar levert ook nog eens heerlijk vlees op!

Een hele roast op de BBQ of in de oven, is natuurlijk niet voor elke dag. Misschien niet eens voor elke week. Een steak daarentegen, is altijd een goed idee. Of nou ja, in elk geval in het weekend. En die hebben we natuurlijk ook in alle soorten en maten. Maar wat is nu precies de definitie van een steak.