• 9,3
    •   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

 

Steaks & Roasts

Steaks & Roasts

Bekijken als Grid List

Items 1-30 van 151

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Kogelbiefstuk Regiorund
    Kogelbiefstuk Regiorund
    € 3,69 (ca. 125 gram)
  2. Haasbiefstuk/tournedos Regiorund
    Haasbiefstuk/tournedos Regiorund
    € 7,50 (ca. 125 gram)
  3. -15% Haasbiefstuk Aberdeen Angus
    Haasbiefstuk Aberdeen Angus
    € 9,17 (ca.150 gram) Normale prijs € 10,79
  4. Entrecote double Blonde d'Aquitaine
    Entrecote double Regiorund
    € 11,99 (ca. 400 gram)
  5. Rosbief (achtermuis) Regiorund
    Rosbief (achtermuis) Regiorund
    € 14,99 (ca. 750 gram)
  6. Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USA Prime
    Rib eye Black Angus USA Prime
    € 25,99 (ca. 325 gram)
  7. Rib eye Hereford
    Rib eye Hereford
    € 22,49 (ca. 375 gram)
  8. Entrecote Black Angus USA (prime grade)
    Entrecote Black Angus USA (prime grade)
    € 16,99 (ca. 250 gram)
  9. Rib eye double Regiorund
    Rib eye double Regiorund
    € 11,99 (ca. 400 gram)
  10. Diamanthaas / Petit tender Black Angus USA
    Diamanthaas / Jodenhaas Black Angus USA
    € 13,79 (ca. 300 gram)
  11. Ossenhaaspuntjes Aberdeen Angus
    Ossenhaaspuntjes Aberdeen Angus
    € 19,99 (ca.350 gram)
  12. Tournedos Black Angus PRIME USA
    Tournedos Black Angus PRIME USA
    € 17,99 (ca.150 gram)
  13. Kernthermometer
    Kernthermometer
    € 4,99 (per stuk)
  14. Ossenhaas voor Wellington Regiorund
  15. Rib eye Aberdeen Angus
    Rib eye Aberdeen Angus
    € 14,99 (ca. 250 gram)
  16. Picanha (staartstuk) Regiorund
    Picanha (staartstuk) Regiorund
    € 19,49 (ca. 750 gram)
  17. Bavette Aberdeen Angus
    Bavette Aberdeen Angus
    € 25,99 (ca. 650 gram)
  18. entrecote black angus nzl
    Entrecote Black Angus NZL
    € 16,99 (ca. 250 gram)
  19. Bavette Black Angus USA
    Bavette Black Angus PRIME USA
    € 33,59 (ca. 600 gram)
  20. Ossenhaaspuntjes Black Angus USA
    Ossenhaaspuntjes Black Angus USA
    € 24,99 (ca.350 gram)
  21. Bavette Black Angus AUS
    Bavette Black Angus AUS
    € 33,59 (ca. 600 gram)
  22. Entrecote Aberdeen Angus
    Entrecote Aberdeen Angus
    € 13,19 (ca. 275 gram)
  23. Ossenhaas voor wellington Aberdeen Angus
  24. Wagyu Rib Eye 8/9 marbling Australia
    Wagyu Rib Eye 8+ Australia
    € 39,99 (ca. 200 gram)
  25. Picanha Black Angus USA
    Picanha / staartstuk Black Angus USA
    € 36,79 (ca. 800 gram (half))
  26. Chateaubriand Aberdeen Angus
    Chateaubriand Aberdeen Angus
    € 28,79 (ca.400 gram)
  27. ENTRECOTE HEREFORD
    Entrecote Hereford
    € 13,19 (ca. 275 gram)
  28. kalfsentrecote
    Kalfsentrecote
    € 10,99 (ca. 250 gram)
  29. PICANHA ABERDEEN ANGUS URUGUAY
    Picanha Aberdeen Angus
    € 60,79 (ca. 1600 gram)
  30. simmentaler ribeye
    Simmentaler Ribeye
    € 16,19 (ca. 300 gram)
Bekijken als Grid List

Items 1-30 van 151

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een steak?

Steak is een verzamelwoord voor vlees dat is gesneden op het spierweefsel. Het is mals en mager spiervlees, in het bijzonder geschikt om te grillen of bakken. Luxe baklappen, zeg maar. Tenminste, als we ons beperken tot rund, varken, kalf en lam. Want er bestaan natuurlijk ook steaks van vis, zoals tonijnsteak, dat wordt gesneden op de graat. Maar dat terzijde. We beperken ons maar even tot rund. Er is niet per se een juiste Nederlandse vertaling voor het woord steak. Velen zouden zeggen biefstuk, maar dat is niet juist. Want hoewel biefstuk wel een steak is, is een steak lang niet altijd een biefstuk. Om als steak door het leven te gaan moet een ‘runderlap’ wel een minimale dikte hebben en liefst rare en medium gegeten kunnen worden. 

Welke steaks zijn er?

Er zijn bijzonder veel verschillende steaks te benoemen. De meest bekende zijn misschien wel (kogel)biefstuk, ossenhaas rib eye, entrecote en misschien zelfs nog t-bone, maar tegenwoordig winnen ook veel ‘vergeten vleessoorten’ als bavette, longhaas, flat iron steak en picanha steeds meer terrein. En terecht. Want met deze steaks – mits van een goed ras, maar wat ons betreft geldt dat voor al het rundvlees – kun je écht iets lekkers op tafel zetten. EN dan hebben we natuurlijk ook nog pork steaks, zoals karbonade en lamssteaks, zoals lamstournedos.

Special cuts  bij Slagerij Lantinga

Longhaas, Onglet, Hangar steak, denver steak, diamanthaas, chuck eye of rumpsteak: de special cuts van slagerij Lantinga zijn vandaag de dag niet meer zo special. Dat wil zeggen: ze worden steeds 'alledaagser'. Gelukkig maar, want het zijn stuk voor stuk steaks met mooie specifieke eigenschappen. Steaks die je van kwalitatieve runderrassen moet eten ook. Maar dat zit met rassen als Black Angus USA, Rubia Gallega en Wagyu natuurlijk wel snor.

Wat is een roast?

In Engeland is het wekelijkse kost: de Sunday Roast. Maar wat is eigenlijk een roast? In Nederland kennen we een roast als een braadstuk, oftewel een groot stuk vlees dat in z’n geheel wordt gegaard, veelal low & slow. Van chateaubriand tot rosbief en van lamsrack tot beef wellington.  Een mooie roast op tafel is altijd feestelijk met gelegenheden. Sunday Roast is dan ook traditioneel het familiediner op zondag. Met een braadstuk (bij voorkeur roast beef of als er écht wordt uitgepakt Beef Wellington), veggies en roasted potatoes. Maar een roast doet het ook super als BBQ vlees, want een stuk vlees is zijn geheel low & slow garen is niet alleen een leuke bezigheid, maar levert ook nog eens heerlijk vlees op!

Een hele roast op de BBQ of in de oven, is natuurlijk niet voor elke dag. Misschien niet eens voor elke week. Een steak daarentegen, is altijd een goed idee. Of nou ja, in elk geval in het weekend. En die hebben we natuurlijk ook in alle soorten en maten. Maar wat is nu precies de definitie van een steak.