•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Gegratineerd gehaktbrood

Bereidingswijze

 
Oké, een officiële meat loaf is het niet. Meer een stokbroodje gehakt van de BBQ. Lean & mean, want snel, makkelijk en superlekker. Een perfecte weekendlunch (zéker na een dolle avond). Hieronder een recept van BBQ Junkie, uiteraard op de BBQ klaargemaakt. Kan natuurlijk ook heel eenvoudig in de oven worden klaargemaakt. Zelfde principe eigenlijk...

Bereidingswijze gehaktbrood van de BBQ

  • Steek de BBQ aan en ga voor een combi van directe en indirecte hitte en breng de temperatuur ongeveer naar 180C boven het indirecte deel. 
  • Doe het gehakt in een kom, breng op smaak met de BBQ Rub en zet aan de kant. 
  • Snijd de pepertjes in kleine stukjes. BBQ Junkie gebruikte milde peppedew pepers, maar je kunt natuurlijk ook rode peper of jalapeno pepers gebruiken. Net wat je lekker vindt, maar een beetje upspicen is wat ons betreft zeker een goed idee.
  • Neem het stokbrood en snijd de bovenkant er af. Pluk nu een goot deel van de binnenkant van het brood er uit en druk de rest plat met de bolle kant van een lepel.
  • Verdeel de groene pesto over de bodem en strooi de helft van de mozzarella en cheddar overheen. Verdeel daarna de kleingesneden pepers over de kaas en strooi hier vervolgens de rest van de mozzarella over.
  • Neem nu het gehakt en vul het brood hiermee op. Zorg er daarbij voor dat je de laag gehakt overal ongeveer even dik hebt en druk het vlees goed aan, zodat het een soort van vast zit.
  • BBQ op temperatuur? Leg het gevulde stokbrood dan met het gehakt naar beneden op het rooster. Sluit de BBQ met en gril het brood zo'n 8 minuten.
  • Keer het brood na 8 minuten om en verplaats het naar het indirecte deel van de BBQ. Sluit de BBQ wederom en bak het brood nog zo'n 5 minuten.
  • Haal het brood van de BBQ en laat het een paar minuten rusten. Snijd het brood daarna in stukken en je lunch of snack is helemaal ready te serve.

ENJOY!

Recepten