•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

Cote du Pork met Hot Honey

Bereidingswijze

 
Door het hete weer krijg ik [Jeremy] ook altijd een craving naar heet eten. Het lijkt misschien een gek idee maar in vele landen waar de temperaturen bijzonder hoog zijn eten zij juist lekker spicy. 
 
Een prachtige “pork chop” van het Livar varken heeft niet veel nodig en mijn gefermenteerde hot honey is een echte winnaar! Je kan 'm trouwens ook perfect maken met een mooie karbo! Oh, wel even goed om rekening mee te houden... dit recept kun je niet instant maken, want het fermenteren neemt zo'n 2 weken in beslag. 

Bereiding Cote du Pork met Hot Honey! 

  • Snij de ui, knoflook en rode chilipepers fijn en doe deze in een weckpot.
  • Pluk de takken rozemarijn, hak deze fijn en voeg toe.
  • Voeg als laatst de honing toe en roer goed door.
  • Zet op een donkere plek weg en doe het deksel dicht. Laat de honing minimaal 2 weken staan om te fermenteren. Zo komt de smaak echt tot leven!
  • Verhit een pan met olie, bestrooi de cote du pork met zout en peper en bak deze aan beide kanten voor circa 3 minuten. Vergeet niet ook de vet rand goed aan te bakken.
  • Laat het stuk vlees rusten, en terwijl het vlees nog warm is kan je de hot honey erover heen lepelen.
Sticky, spicy goodness
ENJOY!



 
 
Recepten
Producten voor dit recept