•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

 

Ribeye

Ribeye

Bekijken als Grid List

18 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USDA Prime
    Rib eye Black Angus USDA Prime
    € 16,79 (175g (half, 3/4cm hoog))
  2. Rib eye Hereford
  3. Rib eye double Regiorund
    Rib eye double Regiorund
    € 17,59 (400g)
  4. Rib eye Aberdeen Angus
    Rib eye Aberdeen Angus Uruguay
    € 17,99 (250g)
  5. Dry aged rib eye Charra
  6. Simmentaler Ribeye
    Simmentaler Ribeye
    € 14,99 (250g)
  7. Wagyu Rib Eye 8/9 marbling Australia
    Wagyu Rib Eye 8+ Australia
    € 43,19 (180g (half))
  8. Rib eye Black Angus CAN
    Rib eye Black Angus CAN
    € 31,19 (325g)
  9. dry aged rib eye Blonde d'aquitaine
    Dry aged rib eye Blonde d'Aquitaine
    € 21,59 (300g )
  10. Rib eye Black Angus NZL
  11. Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
    Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
    € 44,99 (150g)
  12. Japans Wagyu ribeye Kagoshima A3 BMS3/4
  13. kalfsribeye
    Kalfsribeye
    € 12,99 (250g)
  14. Rubia Gallega Ribeye Dry Aged
    Rubia Gallega Ribeye Dry Aged
    € 34,49 (375g)
  15. Rib eye Black Angus AUS
  16. Japans Wagyu ribeye Kagoshima A4 BMS5/7
  17. Black Angus Ribeye Argentina spice
  18. Ribeye dry aged Retinta
    Ribeye dry aged Retinta
    € 21,39 (325g )
Bekijken als Grid List

18 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is ribeye?

De ribeye, ook wel rib-eye of rib eye, is een steak die wordt gesneden uit het smalle ribstuk van het rund. De rib-eye is een stuk vlees zonder bot met intramusculair vet. Dit betekent dat de steak mooi gemarmerd is, niet snel uit zal drogen bij bereiding en bomvol smaak zit..
Waar komt de ‘eye’ vandaan in ribeye? Daar zijn verschillende theorieën over. De ene denkt dat het kleine stukje vet in het vlees het in z’n geheel op een oog laat lijken. De ander beweert dat ribeye aan z’n naam komt, omdat deze wordt gesneden van de ‘eye of de rib’.

Malse ribeye

Een goede ribeye is botermals. Dit komt door de hoge marmering die de ribeye in vergelijking met andere steaks heeft. De marmering wordt ook wel intramusculair vet genoemd. Juist doordat de steak doorregen is, droogt ribeye niet snel uit tijdens het bakken en zal dus ook medium gebakken een goede smaaksensatie blijven geven. Behalve de hoge marmering in het vlees heeft de malsheid ook te maken met de mate waarin de spier gebruikt is door het rund. Hoe ‘luier’ de spier, des te zachter het vlees en korter de bereiding. En laat ribeye nou net gesneden zijn uit een spier die door het rund amper gebruikt wordt.
Op zoek naar een malse ribeye? Zoek dan niet langer! In ons assortiment vind je ribeyes van verschillende rassen. Van Black Angus tot Simmentaler en van Rubia Gallega tot Japans Wagyu..

Hoe bak je ribeye?

Een goede ribeye bereiden begint met het uitzoeken van een kwalitatief goede ribeye. Een kwalitatief goede ribeye is mooi gemarmerd en van een goed runderras. Hiervoor hoef je natuurlijk niet de allerduurste te kiezen, zoals de Japanse wagyu ribeye, maar kan je gerust gaan voor een wat goedkoper alternatief. Onze chef Ruben Meijboom legt je in de video ribeye bakken uit hoe je een ribeye stap voor stap kan bereiden.  

Ribeye bakken

  1. Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
  3. Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
  4. Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
  5. Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  6. Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  7. Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  8. Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.

TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.

Serveertip: Hoewel een ribeye van een goed ras eigenlijk niet veel meer nodig heeft dan een beetje peper en zout, is een topping ook wel eens lekker voor de afwisseling! Wat dacht je van Ribeye met Salsa Verde? Je vindt dit recept op onze receptenpagina.

Welke wijn bij ribeye?

Zo’n stevige steak als ribeye vraagt ook om een stevige rode wijn en ’t liefst een kruidige, vooral als je de ribeye met gekruide gerechten serveert. Een wijn waarbij tannines ruimschoots aanwezig zijn. Tannine gaat namelijk de strijd aan met het vet in het vlees. Zo maakt de wijn het vlees lichter en het vlees de wijn zachter. Wat betreft de wijn kan je dus denken aan een Syrah, een stevige Rioja, een goede Malbec, een dikke Zinfandel of een mooie Primitivo.

Ribeye kopen Meppel bij Slagerij Lantinga

Ribeye kopen in Meppel is hartstikke makkelijk. We hebben namelijk elke dag verse steaks van Black Angus en Regiorund in onze vleestoonbank liggen. Wil je liever van een ander ras? Dan is het aan te raden om je bestelling online te plaatsen, dan zorgen wij dat je ribeye in Meppel voor je klaarligt.

Ribeye kopen Wanneperveen bij Slagerij Lantinga

Ook rib eye kopen in Wanneperveen is makkelijk. In ons filiaal in Wanneperveen liggen de steaks van Black Angus en Regiorund net zoals in Meppel in de vleestoonbank. Als je liever een ribeye van een ander ras wilt, zoals Rubia Gallega, Aberdeen Angus of Wagyu, dan kan je de steak beter online bestellen. De ‘bijzondere’ rassen hebben we namelijk niet standaard op voorraad in de winkel.