•   0522 24 66 19  (Meppel)
    • Persoonlijk advies
    • Grootste slagersassortiment
    • Kies zelf je afhaaldag

 

Entrecote

Entrecote

Een entrecote is een steak met een kenmerkend vetrandje. De entrecote wordt gesneden uit de dunne lende en betekent letterlijk vertaald ‘tussen de ribben’. Wordt de entrecote mét de ossenhaas en been gesneden, dan heet dat een t-bone. De entrecote is vooral geliefd bij steaklovers die wat magerder vlees willen dan een ribeye, maar wel de bite van een echte steak willen ervaren. Want dat kenmerkende vetrandje, kan je er na bereiding gewoon vanaf snijden. Waarom na bereiding? Omdat vet immers smaak aan het vlees geeft.

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

16 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Entrecote Black Angus USA (prime grade) Entrecote Black Angus USA (prime grade)
    Entrecote Black Angus USA (prime grade)
    € 15,99 (200g)
  2. entrecote black angus nzl
  3. Entrecote Aberdeen Angus
    Entrecote Aberdeen Angus
    € 9,09 (175g)
  4. Simmentaler Entrecote
    Simmentaler Entrecote
    € 16,89 (325g)
  5. ENTRECOTE HEREFORD
  6. kalfsentrecote
    Kalfsentrecote
    € 8,79 (200g)
  7. Rubia Gallega Entrecote
    Rubia Gallega Entrecote Dry Aged
    € 24,19 (275g)
  8. -10%  Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
    Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
    € 46,07 (160g) Normale prijs € 51,19
  9. Wagyu entrecote 8/9 marbling Australia
    Wagyu entrecote 8+ Australia
    € 32,99 (150g half)
  10. Dry aged entrecote Charra Dry aged entrecote Charra
  11. Entrecote Black Angus AUS
  12. Japans Wagyu entrecote Kagoshima A3 BMS3/4
  13. Japans Wagyu entrecote Kagoshima A4 BMS5/7
  14. Entrecote Black Angus CAN
  15. Dry Aged Entrecote Avilena Negro Iberica
  16. entrecote dry aged retinta
Bekijken als Grid List

16 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een entrecote?

Een entrecote is een steak met een kenmerkend vetrandje. De entrecote wordt gesneden uit de dunne lende en betekent letterlijk vertaald ‘tussen de ribben’. Wordt de entrecote mét de ossenhaas en been gesneden, dan heet dat een t-bone. De entrecote is vooral geliefd bij steaklovers die wat magerder vlees willen dan een ribeye, maar wel de bite van een echte steak willen ervaren. Want dat kenmerkende vetrandje, kan je er na bereiding gewoon vanaf snijden. Waarom na bereiding? Omdat vet immers smaak aan het vlees geeft.

In het buitenland heeft de entrecote een andere benaming. Zo wordt de entrecote in Frankrijk contre fillet of faux fillet genoemd. Om ’t extra verwarrend te maken, bestaat de entrecote in Frankrijk ook. Als je een entrecote bestelt bij de slager daar krijg je echter een heel ander stuk vlees, namelijk een cote de boeuf.

Malse entrecote

Wat maakt een entrecote mals? Dat heeft te maken met meerdere factoren. Ten eerste wordt de entrecote gesneden van de dunne lende. De dunne lende is een spier die niet veel werk verricht heeft, een luie spier dus. Hoe luier de spier, hoe zachter ’t vlees. Daarnaast heeft de marmering van de entrecote ook invloed op de malsheid én smaak. De marmering zorgt er namelijk voor dat het vlees tijdens bereiding minder snel uitdroogt. Ten slotte heeft de leeftijd van het rund ook nog invloed op de malsheid van de steak. Hoe ouder het rund,

Hoe bak je een entrecote?

Een parel van een entrecote op tafel zetten begint met het selecteren van een kwalitatief goede entrecote. Een kwalitatief goede entrecote is wat gemarmerd en heeft een mooie vetrand. Je kan natuurlijk gelijk voor de duurste steak gaan, maar met een goede bereiding kan je ook prima wegkomen met een goedkoper alternatief. Bewaar die duurste steak dan maar voor bijzondere gelegenheden.. Onze chef Ruben Meijboom legt je in de video uit hoe je een entrecote stap voor stap kan bereiden.  

Entrecote bakken

  1. Haal de entrecote op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Zet een pan op het vuur en een scheutje olijfolie toe. Let op, niet teveel want je gaat de entrecote op het vetrandje bakken.
  4. Doe zodra de olie goed op temperatuur is de entrecote in de pan (op ’t vetrandje) en ondersteun hem met een tang, zodat hij niet omvalt.
  5. Zodra ’t vetrandje een mooie kleur gekregen heeft, bak je de entrecote aan weerszijden 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een entrecote van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  6. Schep tijdens het bakken van de entrecote het vleesvocht over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  7. Haal de entrecote uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  8. Genoeg gerust? Snijd de steak dan haaks op de draad aan en serveer.

TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.

Welke wijn bij entrecote?

Bij intense smaken zoals van een gegrilde entrecote zit je met een krachtige rode wijn met een stevige structuur altijd goed. Hierbij kan je denken aan mooie wijnen van grote druiven zoals cabernet sauvignon, syrah, tempranillo en sangiovese. Serveer je de entrecote met een saus? Good to know! Want hier moet je je wijn op aanpassen. Ga je bijvoorbeeld voor kruidenboter? Kies dan voor een volle wijn met meer souplesse. Ga je voor een klassieke béarnaisesaus? Ga dan voor een rijpere wijn, zoals een oudere pauillac of een rioja reserva..

Entrecote kopen Meppel bij Slagerij Lantinga

Entrecote kopen in Meppel is hartstikke makkelijk. We hebben namelijk elke dag verse steaks van Black Angus en Regiorund in onze vleestoonbank liggen. Wil je liever van een ander ras? Een Rubia Gallega entrecote of een Japans Wagyu entrecote bijvoorbeeld? Dan is het aan te raden om je bestelling online te plaatsen, dan zorgen wij dat je ribeye in onze winkel in Meppel voor je klaarligt.