Ons Nebraska Prime Black Angus USA rundvlees is Amerikaans rundvlees van de állerbeste kwaliteit. Een exclusief product dat lang niet overal verkrijgbaar is. Want wist je dat Black Angus vlees in veel verschillende gradaties komt? Het ene Black Angus USA is dus het andere Black Angus USA niet. Verre van! Natuurlijk is het allemaal prachtig vlees, maar wij hebben ervoor gekozen om voor het allerbeste te gaan. USDA Prime Beef is een klasse apart. En wat ons betreft dé ervaring met USA Beef. 

Natuurlijk, USDA Prime label is kostbaarder dan bijvoorbeeld USDA Choice. Het is met zorg geselecteerd en van de allerhoogste kwaliteit. Daar betaal je voor. Past perfect in ons credo' minder, maar supergoed vlees eten'. Maar wat houdt het USDA Prime Beef label nu precies in?

Wat is USDA Prime?

Het USDA Prime-label verwijst naar een kwaliteitsaanduiding die aan rundvlees wordt gegeven door het United States Department of Agriculture (USDA), oftewel het Amerikaanse ministerie van landbouw. Het is de hoogste kwaliteitsgraad die beschikbaar is voor rundvlees in de VS en staat voor het hoogste niveau van marmering, malsheid, sappigheid en smaak. Alles wat je wilt voor de perfecte juicy steak.

Toekenning USDA Prime label

Het USDA heeft goed opgeleide inspecteurs in dienst die rundvleeskarkassen beoordelen op basis van specifieke criteria, waaronder marmering (de hoeveelheid intramusculair vet in het vlees), rijpheid (leeftijd van het dier) en de stevigheid en textuur van het vlees. Deze factoren dragen bij aan de algehele kwaliteit en smaak van het rundvlees.

USDA Prime-rundvlees staat bekend om zijn overvloedige marmering, wat resulteert in een hoger niveau van smaak en malsheid in vergelijking met lagere kwaliteitsgraden. Het wordt meestal verkregen van jonge runderen en is te vinden in luxe steakhuizen, gespecialiseerde vleesmarkten en chique restaurants. En dus bij The Butchery ;-)

USDA Prime-rundvlees wordt beschouwd als superieur in kwaliteit en is dus relatief duurder is in vergelijking met lagere kwaliteitsgraden, zoals USDA Choice of USDA Select. Een keuze die ieder voor zich moet maken, maar persoonlijk zijn wij fan van dit waanzinnige Amerikaanse rundvlees!

Bekijk USDA Assortiment >